Ostali sportovi

ENDI MAREJ SE VRATIO: Posle 20 meseci - spektakl! Njujork bi vrištao da je bilo publike

Autor Mladen Šolak Izvor mondo.rs

Britanas gubio 0:2 na startu US Opena, a onda se vratio "iz mrtvih" i ipak pobedio. Kao na filmu!

Izvor: Tanjug, Seth Wenig/AP

Ko generalno voli sport, a ne samo tenis, morao je večeras da navija za Endija Mareja (33).

Nekadašnji "Broj 1" pobedio je u prvom kolu US Opena Japanca Jošita Nišioku u pet setova i to posle preokreta koji bi sigurno oduševio publiku da je mogla da mu prisustvuje.

Marej – Jošito 4:6, 4:6, 7:6, 7:6, 6:4

Tačno 20 meseci od svog poslednjeg nastupa na grend slemu (Australijan open 2019), posle kojeg je prolazio kroz agoniju zbog povrede kuka, dvostruki olimpijski šampion odigrao je meč za prepričavanje.

U drugom kolu ga čekaju kanadska zvezda u usponu Feliks Ože-Alijasim (15. nosilac) ili Brazilac Tijago Monteiro. Do tog meča moraće da se dobro odmori od današnje, iscrpljujuće borbe na "Artur Ešu", gde je u prva dva seta imao čak pet duplih grešaka i 30 neiznuđenih grešaka

Pri rezultatu 0:2 u setovima zaostajao je i jedan brejk, a onda se probudio.

Endi Marej
Izvor: Tanjug, Seth Wenig/AP

Trostruki grend slem šampion ponovo je izgledao "zapaljen" kao u svojim najslavnijim danima i tom energijom je deseti put u karijeri preokrenuo rezultat posle minusa od dva seta.

Izgleda da je u njemu i dalje dovoljno snage da igra na vrhunskom nivou. Sada je sve stvar forme i stanja kuka, koji mu je potpuno zaustavio karijeru onda kada je bio na vrhuncu.

Tagovi