Sad bi mogao i za titule...

RUS DVA PUTA USTAJAO SA PODA I POBEDIO: Zadao je udarac koji je UNIŠTIO protivnika! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Kakav je ovo meč bio!

Izvor: Getty Images/Richard Heathcote, Richard Heathcote/Getty Images Europe

Rus Aleksander Povjetkin i Britanac poreklom sa Jamajke, Dilijan vajt, borili su se za privremeni pojas organizacije WBC.

Pobednik ovog meča imaće, u neko dogledno vreme, šansu i da se bori za svetsku titulu, ali će tada zadatak biti daleko teži. Protivnik će bit Tajson Fjuri, a eventualni meč još nije ni blizu zakazivanja.

Uglavnom, Dilijan Vajt je ušao kao favorit u okršaj sa ruskim bokserom, što je i pokazivao u uvodnim rundama. Posebno je traumatična bila četvrta.

Tada je Povjetkin dva puta padao na pod, sudija mu je dva puta odbrojavao, a on nekako pronalazio snagu da nastavi meč. Čak i da ga završi onako kako je želeo.

Tokom pete runde je Rus zadao udarac od kog Vajt nije uspeo da se oporavi, pa je sudija ubrzo prekinuo meč i dodelio pobedu Olimpijskom šampionu iz Atine 2004. godine.

Vajt je odmah nakon meča izrazio želju da se ponovo bori protiv istog rivala, ali je njegov nastup odnoćas, iako je bio mnogo bolji tokom uvodnih rundi, naišao na podsmeh nekoliko iskusnih boksera. Tako se Endi Ruiz Džunior smejao zbog Vajtovog poraza.

Povjetkin tokom profesionalne bokserske karijere ima 39 borbi, od čega je dobio čak 36. Dva puta je poražen, jednom je bilo nerešeno, a kako ima tek 32 godine, što za boksera nije mnogo, mogli bismo ga uskoro gledati u svetskom vrhu.