Mnogi su protiv Novaka

NEKAD JE BIO PRVI REKET SVETA, SAD BRANI NOVAKA: Rešili su da ga sruše, kao Moniku Seleš 1992!

Autor Dušan Ninković Izvor mondo.rs

Australijanac upozorava.

Izvor: Guliver/Getty Images/Matthew Stockman, MATTHEW STOCKMAN/GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Najbolji svetski teniser je često na meti kritika zapadnih medija. Nije omiljen bio ni ranije, a sada su u njemu našli krivca za širenje korona virusa na Balkanu, pa poslednjih nekoliko nedelja mora da se bori sa tim.

Pre samo nekoliko dana, Novak je u opširnom intervjuu istakao da bi ponovo organizovao turnir, kao i da ne misli da je on kriv za porast broja zaraženih. A šta o tome misle u teniskom svetu?

Često ga napadaju, a retko brane. Ali, sada je u zaštitu srpskog tenisera stao nekadašnji najbolji dubl igrač sveta, čovek koji je u singlu dogurao do 24. pozicije.

Australijanac Pol Meknemi, nekadašnji teniser i dugogodišnji penzioner, povukao je paralelu između Novaka Đokovića i Monike Seleš.

''Tretman koji Novak Đoković ima u anglosaksonskim medijima pred početak US Opena podseća na ono sa čim je Monika Seleš morala da se izbori pred vimbldon 1992. godine. Rešeni su da ga sruše, isto kao što su i nju. Sraman plan'', napisao je na tviteru Meknemi.

Pol je bio profesionalac od 1973. do 1988. godine, a tokom karijere je imao nekoliko velikih rezultata. Osvojio je po dva Australijen opena i Vimbldona u dublu, kao i Vimbldon u misk dublu. Sa svojom reprezentacijom je bio i Dejvis kup pobednik.

Monika Seleš je 1992. godine na Vimbldonu važila za jednu od najozbiljnijih kandidatkinja za titulu. Ona je u tom trenutku bila vlasnica tri Gren slem titule, a na turniru u Engleskoj je u finalu poražena od Štef Graf.