Ostali sportovi

Dobitna kombinacija: "On je uvek bio veliki ratnik, a meni je baš takav potreban"

Autor Mirjana Šegan Izvor mondo.rs

Saša Zverev otkrio je kako se sa novim trenerom "skapirao na keca"

Izvor: MN Press

Aleksander Zverev pre nepunih mesec dana odlučio je da proba saradnju sa Davidom Fererom, bivšim španskim teniserom koji je prošlog maja završio karijeru baš nakon duela sa nemačkim igračem.

Pokazalo se da su dve nedelje treninga bile izuzetno uspešne zbog čega je sedmi igrač sveta doneo odluku da Španac ostane u njegovom stručnom štabu najmanje do kraja sezone.

"David je trener kakav mi je baš potreban. Njegovo iskustvo na Turu je neprocenjivo, a bio je u top 10 igrača duže od decenije", naveo je Zverev.

On je u prošlosti osim sa ocem, koji je uvek uz njega, sarađivao i sa Huanom Karlosom Fererom i Ivanom Lendlom, ali ne dugo i sa oba bivša tenisera rastao se u lošim odnosima.

"Svi će se složiti da je Ferer mentalno bio jedan od najjačih igrača na Turu. On mi je potreban da bih svoju igru podigao na viši nivo, do skoro je bio aktivan terenu i uverio sam se da i dalje uživa u treninzima i to višečasovnim. Teniser sam kome je potrebno ponavljanje, a David je u tome bio savršen. On je uvek bio veliki borac, ratnik, sposoban da svakog izbaci iz prepoznatljivog stila igre. Čim smo započeli razgovor postalo je jasno da imamo iste ciljeve i da smo vrlo slične ličnosti", napomenuo je Zverev, koji je krajem 2017. zauzimao najbolji plasman u karijeri - treće mesto na ATP listi.