Ostali sportovi

Federer iznenadio javnost: Šest meseci nisam video roditelje i prijatelje

Autor Mirjana Šegan Izvor mondo.rs

Švajcarac otkrio da je strogo poštovao mere tokom pandemije korona virusa

Izvor: Gulliver/Getty images/Clive Brunskill

Rodžer Federer je neposredno pre prekida teniske sezone u martu izvršio hirurški zahvat na kolenu, zbog čega je bilo izvesno da će napraviti dužu pauzu.

Neočekivano i svi ostali teniseri morali su da se povuku pošto je proglašena pandemija korona virusa.

Švajcarac u prethodnom periodu nije trenirao, a nedavno je najavio da uskoro planira da se vrati treninzima i spremi za naredni sezonu.

On je otkrio da je proteklih šest meseci proveo u krugu najuže porodice u planinama u Švajcarskoj - supruge Mirke i svojih četvoro dece.

Šokirao je podatkom da sve to vreme uopšte nije video svoje roditelje, kao ni prijatelje.

"Isključivo sam bio posvećen svojoj deci i ženi. Bili smo izolovani i sve vreme proveo sam sa njima. Nisam video nijednom svoje roditelje, niti bilo koga od prijatelja. Shvatili smo korona virus veoma ozbiljno. Morao sam deci detaljno da opišem koliko je ozbiljan. devojčice imaju po 11 godina, i odmah su razumele zašto moramo da budemo u izolaciji, dok su dečaci mlađi i nije im bilo jasno šta se tačno događa", rekao je Federer, osvajač 20 grend slem trofeja, koji planira naredne godine da nastupi na Olimpijskim igrama u Tokiju, ako se budu održale, što bi moglo da bude i kraj njegove uspešne karijere.

Tagovi