Ostali sportovi

MMA zvijezda pokazala JEZIVE povrede, nastale kad mu je STALO SRCE (FOTO)

Autori mondo.me Pavle Knežević

Mogao je da umre, ali se izvukao. Fotografije nisu za svakog

Izvor: Screenshot/YouTube/UFC Video

MMA zvijezda Kori Anderson pokazao je povrede koje ne samo da su mogle da ga koštaju karijere, već i života!

Njemu je zbog posledica teškog poraza u jednom trenutku stalo srce, zbog čega je kivan na neke ljekare. Ipak, ova priča ima srećan kraj, jer sada može da se vrati u oktagon.

Njega je još u februaru nokautirao Jan Blahovič, što je ostavilo mnogo ozbiljnije posledice na zdravlje nego što je iko u prvi mah pomislio.

Blahovič nokautira Andersona
Izvor: YouTube/ŚWIR SWIROWATY

Popularni "Prekovremeno" podijelio je sa navijačima na Instagramu fotografije iz bolnice na kojima se vidi koliko je ozbiljne povrede imao. Ovaj 30-godišnjak iz UFC-a rekao je da je imao duže posledice od potresa mozga, zbog čega se srušio prilikom šetnje u prirodi.

Anderson je glavom udario na šljunak i brzo je prevezen u bolnicu.

Ljekari su ga posle obavijestili da mu je srce stalo i da to može da se desi ponovo, čak i tokom borbe.

"Proveo sam pet dana na intenzivnoj njezi i prošao brojna testiranja da bih shvatio šta se desilo. Pregledali su me mnogi i jedan mi je rekao da je to zbog teškog potresa mozga, nedostatka vode i hrane i dugog pješačenja kroz šumu", napisao je Anderson.

Ljekari su mu rekli da je u pitanju srce, koje se zaustavilo i koje bi moglo da se ponovo zaustavi, što je uplašilo i njega i njegovu porodicu.

"Zaustavio sam kompletnu karijeru borca dok mi srce ne bude ponovo spremno za takmičenje. I od ponedjeljka uveče sam poslednji put napustio bolnicu posle poslednje procedure. U ruci držim otpusnu listu na kojoj mi je ljekar napisao 'Čestitam, gospodine Anderson, mogu da vam dozvolim da se vratite prebijanju ljudi'", napisao je Anderson.

On je do detalja napisao kroz šta je sve prošao poslednjih pet mjeseci, koliko je bolnih procedura urađeno i istakao da mu je sve to promijenilo pogled na život.

"Kao veteran koji se u prošlosti samo bacao u borbe bez ikakve brige za druge ili za mentalno zdravlje, mogu sada mlađe da posavjetujem da vode računa o svom zdravlju. Ako ste dobili jak udarac u borbi ili na treningu, dajte sebi vremena da se oporavite kako treba. Trebalo je da ležim u bolnici dok me sin gleda da shvatim da postoji pravi život posle borbe, a ja želim da budem u njemu i da uživam", napisao je Anderson.


Tagovi

MMA