Ostali sportovi

Formula 1: Imamo dvoje pozitivnih na koronu pred VN Mađarske!

Autor Pavle Knežević Izvor mondo.ba

Doduše, ništa ne bi trebalo da se menja za gledaoce ispred TV ekrana...

Izvor: Tanjug/AP Photo/Mark Thompson/Pool

Formula 1 je objavila da su otkrivena dva pozitivna testa na Covid-19, ali da se radi o osobama koje nisu bile na drugoj trci nove sezone, koja je vožena 12. jula u austrijskom Špilbergu.

U saopštenju se navodi da su od 10. do 16. jula obavljena 4.992 testa i da su dva bila pozitivna.

"Zaraženi ljudi su izdvojeni iz operativnog dela i izolovani. Svi bliski kontakti su pronađeni i takođe izolovani", prenela je agencija "Fena".

Imena i detalji vezani za zaražene osobe nisu objavljeni. U petak su na stazi Hungaroring u Budimpešti započeli treninzi za Veliku nagradu Mađarske, na kojima su najbrža vremena ostvarili Luis Hamilton (Mercedes) i Sebastijan Fetel (Ferari).

Pozitivan test na korona virus u ekipi Meklarena uoči Velike nagrade Australije u martu, doveo je do otkazivanja trke i četvoromesečnog prekida. Sezona je otvorena tek 5. jula Velikom nagradom Austrije. Do sada su vožene dve od do sada potvrđenih 10 trka Svetskog prvenstva.

Kako bi se sprečilo širenje zaraze na trkama, gledaocima je zabranjeno prisustvo, a broj osoba koje mogu biti uz stazu i u boksovima je ograničen. Na snazi su i stroge higijenske i epidemiološke mere.

Tagovi