Ostali sportovi

"SVE MI JE DOBRO": Evo gde Novak Đoković vidi sebe 2025! (VIDEO)

Autori mondo.me Mladen Šolak

Novak u BiH iskreno govorio o sebi, svojoj duhovnosti i ambicijama.

Izvor: YouTube/BosnianPyramidsTV

Novak Đoković posetio je ove nedelje "bosanske piramide", tamo uživao u društvu svog domaćina Semira Osmanagića u Visokom, a tom prilikom je dao i intervju.

U video snimku objavljenom ovog petka, Novak je odgovarao na pitanja o sebi, svojoj duhovnosti i planovima.

Prvo je bilo - ko je Novak Đoković?

"Inače ne volim da preterano pričam o sebi, ali smatram i sebe, kao i tebe, kao i sve božanstvenom dušom, čovekom koji je i koliko individualan toliko i kolektivno spojen sa svima. Smatram sebe čovekom zahvalnim na svemu što je on sam, koji želi da osvesti svoju misao na ovoj planeti i u ovom životu. Naravno da težim da budem u radosti i veselju i jako sam srećan što sam zdrav, što imam familiju, uspeh u svojoj velikoj ljubavi, a to je sport tenis. Sve u svemu, osećam se kompletirano", izjavio je on u poseti Visokom.

Kako se postaje Novak Đoković?

"Nikako se ne postaje, jedan je Novak Đoković, jedan je Semir Osmanagić, svako je originalna verzija sebe i ne treba da postane neko drugi i da kopira drugog. Naravno, može da izvuče nešto od uspešne osobe da bi postao najbolja verzija sebe. Svako treba da ima težnju da bude svoja najbolja verzija, da upozna sebe, ko je on, svet u kojem živi, prirodne zakone...", rekao je Novak.

Upitan za svoju duhovnost, svetski "Broj jedan" je odgovorio...

"Prirodno je to, već usađeno u nas. Kad se rodiš već si duhovan i verovatno više povezan sa Bogom. Kad se rodimo imamo različite slojeve i kalupe koji su nam nametnuti i to moramo da ponesemo sa sobom u život. To je deo naše evolucije, razvoja, ponosan sam odakle dolazim, svestan sam neke svoje odgovornosti, ali najbitnije mi je da budem slobodan. Kad je čovek slobodan, okrenut ka ljubavi i miru, onda može da bude duhovan. To za mene predstavlja krajnju slobodu, što je isto što i ljubav".

Gde Novak Đoković vidi sebe za pet godina?

"Ne znam. Imam neke vizije, ali ne želim previše o tome da pričam, jer želim da više živim u sadašnjem trenutku, a manje u prošlosti i budućnosti. Projektujem određene stvari kroz molitve, afirmacije, vizualizacije, različite stvari i tehnike koje mogu i trebaju da se upotrebe da bi čovek sebi raskrčio put do stanja uma, tela i uspeha, čemu god teži u budućnosti. Bio bih izuzetno srećan i zahvalan da se osećam kako se sada osećam za pet godina. Sve mi je dobro".