Ostali sportovi

Regionalna liga nastavlja život, ali Crna Gora ispašta

Autor mondo.me

Sve su prilike da nas čeka drugačiji format takmičenja naredne sezone – tokom godine će se igrati domaća prvenstva, a na kraju završni turnir regiona.

Izvor: Guliver/ Getty Images/ Royalty-free/ Image Source

Budućnost Regionalne vaterpolo lige, zbog krize izazvane pandemijom virusa Kovid-19, bila je u magli, ali čini se da će "preživjeti"ovaj težak period.

Kako TV Arena sport saznaje, regionalno takmičenje igraće se i naredne sezone, ali u nešto drugačijem formatu.
Trenutno se razmišlja samo o završnom turniru na kojem bi se pojavili najbolji timovi iz naše zemlje, Srbije i Hrvatske.

Možda ne baš najidealnije rješenje za crnogorske klubove koji bi morali da smisle kako da preguraju veliki dio sezone bez utakmica, ali za sada je najvažnije da će Regionalna liga nastaviti da živi.

Inače, ovogodišnja sezona ovog takmičenja završena je sinoć u Dubrovniku trijumfom Mladosti, koja je u finalu bila bolja od Juga.

(15:11).

A da je izvjestan drugačiji život Regionalne vaterpolo lige potvrdio je direktor Vaterpolo saveza Hrvatske Perica Bukić.

“Ništa nije definitivno, ali neka preliminarna odluka je da svaka zemlja - Hrvatska, Srbija, Crna Gora i Slovenija - naredne sezone najprije organizuje nacionalna prvenstva, a da onda tek sjednemo i vidimo što ćemo napraviti s regionalnim takmičenjem", rekao je Bukić", koji je dodao…

“U svakom slučaju, po pitanju svega ćemo biti pametniji u vrijeme kada se najprije odigraju nacionalna prvenstva, jer će biti jako teško ligu organizovati na ovakav, dosadašnji način. Mislim da ovako nećemo moći", istakao je Bukić.


A pošto u našoj zemlji postoje samo četiri vaterpolo kluba - Jadran, Primorac, Budva, Kataro - jasno je da će Crna Gora biti najviše pogođena novim životom vaterpolo Regionalne lige.