On je došao, ali nema rivala

Đoković napustio Beograd: Evo gdje je otišao

Autori mondo.me Mirjana Šegan

Najbolji teniser sveta stigao u Sarajevo u društvu oca i majke, Srđana i Dijane Đoković.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković napustio je Beograd prvi put nakon što je potvrđeno da je zaražen korona virusom i da se uspješno oporavio. Trenirao je u rodnom gradu prethodnih dana, ali je onda napustio Srbiju.

Đoković je jutros doputovao u Sarajevo čarter letom u društvu svog oca i majke, objavio je portal radiosarajevo.ba.

Informacija o dolasku Đokovića potvrđena je sa sarajevskog aerodroma.

"Stigli su jutros čarter letom. Posjeta nije najavljena i kratko je boravio na aerodromu. Ubrzo su ga napustili i ne znamo u kojem su pravcu otišli", rekao je izvor portala Radiosarajevo.ba sa sarajevskog aerodroma, prenosi mondo.ba.

Srpski as planirao je ranije da odigra 5. jula meč Damirom Džumhurom u Sarajevu, ali je otkazivanje Adria Toura nakon što je nekoliko učesnika zaraženom korona virusom, uticalo na promjenu planova.

Malo je vjerovatno da će i sada odigrati taj dugo najavljivani duel, budući da je najbolji teniser BIH, Džumhur, otišao na odmor u Neum.

"Odmor je zakazao ranije, pa nije došlo do očekivanog susreta", izjavio je Nerfid Džumhur, Damirov otac.

"Juče sam saznao da Đoković u ponedjeljak stiže u posjetu BiH. Ima u planu obilazak nekoliko lokacija. pa i susret sa mojim sinom, ali je Damir otišao na odmor u Neum. Ako Đoković ostane u Sarajevu u narednih nekoliko dana, vjerujem da će do meča dva sportska prijatelja sigurno doći", dodao je Nerfid Džumhur.

Đoković je prvo otišao na Trebević, što je ekskluzivno zabjlježio iportal klix.ba, koji je i objavio da će najbolji igrač svijeta tokom boravka u BiH posjetiti i piramide u Visokom, a u Sarajevu će boraviti do srijede.