ČUĆE SE ZA NJEGA...

Katastrofa Ferarija i dominacija Hamiltona, ali svi pričaju o NOVOM klincu!

Autori mondo.me Milutin Vujičić

Laka i ubjedljiva vožnja za Hamiltona, debakl u prvom krugu za Leklera i Fetela, ali neko treći je obilježio trku...

Izvor: Tanjug/Leonhard Foeger/Pool via AP

Aktuelni svjetski prvak vozač Mercedesa Luis Hamilton pobijedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Štajerske, na istoj stazi u Austriji gdje je pre sedam dana vozio razočaravajuće, pa završio tek na četvrtom mjestu.

Šestostruki svjetski šampion je krenuo sa "pol" pozicije, vodio je od početka do kraja i ostvario 65. pobedu u karijeri...

Drugo mjesto zauzeo je Valteri Botas iz Mercedesa, a treći je bio vozač Red Bula Maks Ferstapen. Njegov timski kolega Aleksandar Albon zauzeo je četvrto mjesto, dok je vozač Meklarena Lando Noris u posljednjem krugu uspio da nadoknadi tri pozicije i zauzme peto mjesto.

Baš zbog toga o mladom Britancu, rođenom 1999. godine koji je prije sedam dana bio treći, pišu svi svjetski mediji, da je čak uspio da "ukrade slavu" i Luisu Hamiltonu.

Lando Noris.
Izvor: Tanjug/Joe Klamar/Pool via AP

Vozač Rejsing Pointa Serhio Peres zauzeo je šesto mjesto, iako je krenuo sa 17. mjesta, a njegov timski kolega Lens Strol zauzeo je sedmo mjesto. Danijel Rikardo iz Renoa bio je osmi, Karlos Sainc iz Meklarena deveti, dok je 10. mjesto zauzeo Danil Kvjat iz ekipe Alfa Tauri.

Ferari nije završio trku, pošto su se Sebastijan Fetel i Šarl Lekler sudarili već u prvom krugu. Lekler se izvinio i priznao je odgovornost za incident.

Naredna, treća trka u šampionatu, vozi se naredne nedjelje u Mađarskoj.

Trku u Austriji obilježila je nova "bura" uoči početka kada ponovo nisu svi vozači željeli da "kleče" u znak podrške borbi protiv rasizma, samo što ih je ovoga puta bilo manje.

Tagovi