Ostali sportovi

Rađanje novog Primorca

Autor mondo.me

Velikan iz Kotora će u petak konačno dobiti novo rukovodstvo

Izvor: MN Press

Krajem prve decenije novog vijeka Primorac je bio na vrhu, najbolji klub Evrope, a kada je trebalo na pravi način iskoristiti takvu situcaiju desio se - strmoglav pad.

Velikan iz Kotora tokom naredne decenije praktično je nestao sa vaterpolo mape, mučio se sa bazenom, ali čini se da je najtežem periodu u istoriji ovog kluba konačno došao kraj.

U petak će Primorac konačno dobiti novo rukovodstvo, a prema najavama iz "drevnog grada" i odličnu ekipu za narednu sezonu.

Dosta stvari je već poznato. Dvije najbitnije uloge pripašće legendama kotorskog kluba i crnogorskog vaterpola - novi predsjednik biće Mlađan Janović, a sportski direktor Antiono Petrović.

Novi šef stručnog štaba biće, ne tako davno najbolji vaterpolista svijeta, Sandro Sukno, a njegov asistent Vido Lompar, koji se tako poslije duže vremena vraća u svoj klub i grad. Ulogu kondicionog trenera obavljaće Miodrag Matković.

Kada su u pitanju igrači, najvažniji posao je praktično već završen, pošto je Primorac zadržao važne adute iz prošle sezone, poput supertalentovanih Miroslava Perkovića i Dušana Matkovića, zatim iskusnog Marka Gopčevića, Uglješe Vukasovića, Aleksandra Kralja...

Uz to već je dogovorena saradnja sa superpojačanjemv - bivši ljevoruki vaterpolista velikog rivala Jadrana iz Hreceg Novog Aleksa Ukropina stiže iz mađarskog OSC-a. Pominjalo se i da je blizu povratka u Kotor bio Nikola Murišić, ali je on potpisao za Eger, pa je sada kako saznajemo blizu kapice Primorca Bojan Paunović.

On je, takođe, dijete kluba iz Kotora, a sa Perkovićem bi činio jak tandem na centarskoj poziciji.

Naravno, treba očekivati još pojačanja, ali sve će biti jasnije nakon 10. jula. U svakom slučaju, vaterpolo Crna Gora će od naredne sezone ponovo imati pravi derbi i rivalstvo između Primorca i Jadrana, nakon što su Novljani praktično cijelu deceniju bili bez pravog rivala u našoj zemlji