Ostali sportovi

"Đoković će igrati na US openu, ali Nadal NEĆE"

Autori mondo.me Nebojša Marković

Amerikanac ima svoje viđenje situacije.

Izvor: Guliver/Getty Images/Clive Brunskill, Clive Brunskill/Getty Images North America

Sve više se u teniskim krugovima govori o nastavku sezone koja se očekuje sredinom avgusta. ATP je počeo da planira kako će da reši pitanje rang liste i čini se da bi Novak Đoković u tom scenariju mogao da bude najoštećeniji.

Ipak, ima i onih koji govore o US openu i Rolan Garosu, koji će ove sezone biti održati jedan za drugim, a Džon Mekinro nije siguran da bi na oba turnira mogao da učestvuje Rafael Nadal.

Španac je na 370 bodova od Đokovića u vrhu ATP liste i njegovo nepojavljivanje na US openu bi koristilo Đokoviću u trci za ostanak na mestu najboljeg igrača sveta.

Đoković je bio pozitivan na korona virus posle Adria tura u Zadru, ali Mekinro ga svakako očekuje na najvećim takmičenjima.

"Verujem da će vrhunski igrači igrati na oba velika turnira, US openu i Rolan Garosu. Oni već dugo čekaju priliku da igraju i verujem da će izaći na teren da se takmiče kako međusobno tako i sa mlađim igračima koji im prete", počeo je popularni "Big Mek".

"Imamo dva ogromna turnira koji su igračima veoma važni i naravno, nadamo se da će Novak ozdraviti i odabrati da igra na US openu. Ja verujem da hoće, dok za Nadala baš i nisam siguran."

Objasnio je dalje Amerikanac.

"Rafa je najbolji na šljaci i moraš da budeš svestan da ga je tamo jako teško pobediti, on tamo ne gubi svaki dan. Biće zanimljivo videti kakvu će odluku doneti evropski teniseri povodom dolaska u Njujork, svašta može da se desi tokom narednih par meseci. Mislim da je moguće igrati US Open i Rolan Garos iako zvuči da su mere isuviše stroge. Očekujem da teniseri dođu, ali ne bih bio iznenađen ukoliko odluče da ne igraju", zaključio je Džon Mekinro.