Ostali sportovi

I kolege ustale protiv Đokovića: OSTAVKA!

Autori mondo.me Mirjana Šegan

Amerikanci pišu da su se i pojedini teniseri oglasili i da Srbina više ne žele na čelu Saveta ATP igrača

Izvor: MN Press

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, mogao bi da izgubi mesto šefa Saveta ATP igrača.

Srpski as organizovao je Adria Tour u Beogradu i Zadru, na kojem se zarazilo nekoliko osoba korona virusom, ali i on, što je izazvalo brojne kritike javnosti.

Mnogi su zamerili Đokoviću da je organizovanjem regionalnog turnira, na kojem je nastupalo i nekoliko tenisera iz svetskog vrha - Dominik Tim, Aleksander Zverev, Grigor Dimitrov, Marin Čilić, izložio učesnike riziku jer nije dobro procenio bezbednosnu i zdravstvenu situaciju.

Najviše se mu se prebacuje što je organizovao i žurku u jednom klubu nakon završetka turnira u prestonici Srbije, gde je bio veliki broj ljudi bez adekvatne zaštite.

Glas su, prema vestima iz SAD, podigli i sami teniseri.

Magazin "Sports Illustrated" piše kako kolege traže od Đokovića da podnese ostavku na mesto predsednika Saveta ATP igrača.

Glavni razlog je taj što se najbolji teniser sveta, po njihovom mišljenju, nije poneo odgovorno u ulozi koja zahteva odgovornost.

Navodno, ostavka se već nalazi na stolu i o njoj bi trebalo u skorije vreme da se raspravlja.

Đoković, koji je 2016. godine postao predsednik Međunarodnog saveta tenisera, saopštio je po dolasku u Beograd iz Zadra, sa turnira koji je prekinut nakon što je Grigor Dimitrov obelodanio da je pozitivan na korona virus, a onda i još nekoliko učesnika Adria Toura, da je i on zaražen, kao i njegova supruga Jelena, i da će ostati u izolaciji 14 dana.

Uprkos brojnim kritikama na račun Đokovića, bilo je i onih koji su stali u njegovu odbranu, poput francuskog tenisera Rišara Gaskea, koji je naveo da "Novak nije nikome stavio pištolj na glavu da učestvuje", ili prekaljenog teniskog stručnjaka Nikole Pilića, koji je istakao da je Srbin "imao plemenitu ideju" kada je rešio da organizuje regionalni turnir.