Ostali sportovi

Kirjos UDARIO po Novaku: I onda sam JA neodgovoran!?

Autori mondo.me Milutin Vujičić

Nakon što je Đoković saopštio da je pozitivan na testu za COVID-19, očekivano se oglasio i Kirjos...

Izvor: Guliver/Michael Dodge/Getty Images

Nik Kirjos je oduvek bio jedan od najvećih kritičara Novaka Đokovića, a novu podlogu da usmeri "otrovne strelice" prema najboljem teniseru sveta dobio je ovog popodneva.

Đoković je saopštio da je pozitivan na COVID-19, kao i njegova supruga Jelena, što je izazvalo neočekivano žustre komentare na društvenim mrežama, čak se govori i o tome da je to i zaslužio, pa se mnogi na Twitteru čak i raduju lošoj vesti koju je obelodanio.

Očekivano, morao je da se oglasi i Nik Kirjos, koji je pre toga rekao i da je "kretenska odluka" da se Adrija tur održi pred publikom, kazavši da to nije primer kakav je svetu potreban...

"Molim se za igrače koji su zaraženi korona virusom. Nemojte više da mi bilo šta zamerate što sam uradio i bilo je označeno 'neodgovorno' ili 'glupavo' - ovo je najgori primer", napisao je Nik Kirjos uz okačen snimak provoda Novaka Đokovića i njegovih gostiju u Beogradu.

Oduvek je Australijanac bio poznat kao "loš momak svetskog tenisa", ali pitanje je da li će preusmeravanjem pažnje na Novaka Đokovića uspete i sebe da "opere".

Uz Đokovića su (za sada) zaraženi Dimitrov, Ćorić i Troicki (i njegova trudna supruga), a kritike stižu iz čitavog sveta. Tako je i pre objavljivanja rezultata "L'Ekip" objavio spornu karikaturu, Bruno Soareš je Adrija tur prozvao "horor šouom", dok je jedini u odbranu Noleta stao Rišar Gaske.

Podsetimo, Adrija tur je u međuvremenu otkazan, a kritike stižu i iz Hrvatske, pošto je drugi vikend turnira organizovan u Zadru, pa je pre finala Dimitrov objavio da je pozitivan.