Ostali sportovi

Šta će biti sa Adria turom u Banjaluci? Đokovićevi partneri su rekli svoje!

Autori mondo.me Nebojša Marković Izvor mondo.ba

Teniski savez Republike Srpske pojasnio svoj stav oko novonastale situacije.

Izvor: mondo.ba/Goran Arbutina

Nakon što je saopšteno da je bugarski teniser Grigor Dimitrov pozitivan na korona virus, finale Adria tura u Zadru je otkazano, a u tom meču je trebalo da se sastanu Novak Đoković i Andrej Rubljev.

Naknadnim testiranjem koje je obavljeno u nedelju uveče utvrđeno je da su zaraženi i hrvatski teniser Borna Ćorić, Marko Paniki (kondicioni trener Novaka Đokovića) i trener Grigora Dimitrova Kristijan Groh... Zbog toga su se svi pitali šta će biti sa turnirom u Banjaluci.

Sada je upitno održavanje turnira u glavnom gradu Republike Srpske, koje je bilo planirano 3. i 4. jula, kao i meča između Novaka Đokovića i Damira Džumhura u Sarajevu dan kasnije.

Povodom novonastale situacije sa Adria turom oglasio se Draško Milinović, predsednik Teniskog saveza Republike Srpske, partnera u organizaciji ovog događaja u Banjaluci.

“Mi smo u stalnom kontaktu sa organizatorima Adria tura i porodicom Đoković. U skorijem vremenu očekujemo više informacija u vezi sa sudbinom nastavka turneje. U Teniskom savezu Republike Srpske, koji je jedan od partnera u organizaciji, učinili smo sve da budemo spremni za svaku moguću odluku", počeo je Milinović.

"Sigurnost sportista i zdravlje publike su na prvom mestu. Teniserima i članovima stručnih štabova koji su zaraženi korona virusom želimo što brži oporavak. U Banjaluci su u toku radovi na izgradnji teniske infrastrukture koja će ispunjavati najviše svetske standarde u ovom sportu. Sa svim radovima je upoznat tim najboljeg svetskog tenisera i sve se radi u cilju dugoročne saradnje sa Novakom Đokovićem, njegovom fondacijom i Teniskim savezom Srbije”, rekao je prvi čovek TSRS.

On je potom dodatno pojasnio stav te organizacije.

"S obzirom na to, jasno je da Adria tur nije sam po sebi cilj već samo prvi korak ka zajedničkim planovima i dugoročnoj saradnji Novaka Đokovića i Teniskog saveza Republike Srpske. U tom smislu, kakva god odluka da bude mi ćemo je prihvatiti jer smo orijentisani ka dugoročnom cilju i razvoju tenisa. Nacionalni teniski centar Teniskog saveza Republike Srpske će sa ovom infrastrukturom dobiti uslove koji će biti od velike koristi teniserima iz celog regiona", rekao je Milinović.