Amerikanka razmišlja drugačije

Serena kontra Novaku, Rafi, Kirjosu, Halepovoj...

Autor Mirjana Šegan

Amerikanka najavila da sa nestrpljenjem očekuje nastup na grend slemu u Njujorku

Izvor: Guliver/Getty Images/Al Bello

Zvanično je potvrđeno - tenis će se vratiti u avgustu, gotovo šest meseci nakon što je odigran poslednji takmičarski turnir.

Zbog pandemije korona virusa sezona je suspendovana početkom marta, a sada je i objavljeno da će teniserke i teniseri ponovo izaći na teren za mesec i po dana.

Prvi grend slem održaće se u Njujorku. US Open startovaće 31. avgusta i igraće se do 13. septembra.

Mnogi teniseri poput Novaka Đokovića, Rafaela Nadala, Nika Kirjosa, ali i Simone Halep izjavili su da to nije prihvatljivo i malo je verovatno da će nastupati, budući da SAD imaju najveći broz zaraženih korona virusom i najveću stopu smrtnosti, a država Njujork je najpogođenija sa više od 30.000 umrlih.

Njujorška opština Kvins, u kojoj se održava grend slem, ima drugi najveći broj umrlih od svih opština u SAD.

Ali, ne strahuju svi. Serena Vilijams, osvajačica 23 grend slem pehara, od čega šest u Njujorku, najavila je da će sigurno nastupati na ovogodišnjem US Openu.

Štaviše, rekla je da ne može da dočeka početak turnira.

"Jedva čekam da se vratim u Njujork i igram US Open. Osećam da će Teniski savez SAD uraditi sve kako bi turnir bio besprekorno organizovan, a svi učsnici bezbedni. Biće veoma uzbudljivo, jer će proći šest meseci kako ne igramo", navela je Serena Vilijams.

Ona je dodala da će joj nedostajati podrška sa tribina, budući da su organizatori saopštili da će ovogodišnji turnir biti odigran bez publike.

Amerikanka je poslednji put u Njujorku slavila 2014. godine, a prošle godine igrala je u finalu, u kojem ju je pobedila mlada Bjanka Andresku.

Vilijams - Andresku
Izvor: Youtube/ US Open Tennis Championships

US Open obično je poslednji grend slem turnir svake sezone, ali će ove godine biti drugi u kalendaru, nakon Australijen Opena, koji je završen pocetkom februara.

Rolan Garos, čiji je termin u maju, odložen je za kraj septembra i trebalo bi da počne dve nedelje dana posle US Opena, dok je Vimbledon otkazan, prvi put od kraja Drugog svetskog rata 1945. godine.