Sve ide po planu

"Banjaluka će biti spremna za teniski spektakl i svetske zvezde" (FOTO)

Autor Mirjana Šegan Izvor mondo.ba

Predsednik Organizacionog odbora teniskog turnira "Adria tour" Banjaluka Milorad Dodik izjavio je da gradnja i uređene teniskih terena u Parku Mladen Stojanović teku planiranom dinamikom i da će biti spremni za najveći teniski spektakl u Srpskoj.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Milorad Dodik je zahvalio Novaku Đokoviću, njegovoj porodici i Fondaciji, koji su, kako je naveo, uložili napor da bi Banjaluka bila jedan od tri grada na Balkanu u kojem se organizuje Adria Tour.

"Prihvatili smo da kroz Organizacioni odbor obezbedimo sve logističke uslove i spremno dočekamo ovaj turnir. Bilo je izuzetno važno i zahtevno da se obezbede određeni standardi za ovakav nivo takmičenja jer radi se o najboljim svetskim igračima koji dolaze u Banjaluku, među kojima je i svetski broj jedan", rekao je Dodik novinarima nakon obilaska terena.

Adria Tour održaće se u Banjaluci 3. i 4. jula, a dan kasnije će najbolji teniser sveta Novak Đoković odigrati meč protiv Damira Džumhura u Sarajevu.

Dodik je naglasio da se lično uverio da će sva logistika biti završena na vreme, da će događaj oko centralnog terena moći da prati oko 4.500 ljudi, ali da će turnir putem video-bima u samom parku moći da posmatra još nekoliko desetina hiljada ljudi.

"Očekujemo lepo vrijeme. Banjaluka ovo treba da shvati kao svoj događaj, ovo je važno za naš grad i ovim šaljemo važnu poruku da možemo da organizujemo vrhunski turnir i da pratimo tražene standarde, koji su veoma zahtevni", poručio je Dodik.

Dodik je napomenuo da je Srpska organizacijom ovog turnira došla u priliku da dobije trajni objekat ove vrste i da zbog toga može da računa na tradicinalno okupljanje važnih teniskih imena.

"Popularnost tenisa je ogromna u svetu, a i kod nas, zahvaljujući Đokoviću, Janku Tipsareviću i drugim imenima koji su proneli slavu našeg tenisa širom sveta", naveo je Dodik.

On je pozvao ljubitelje tenisa i poštovaoce Novaka Đokovića, Banjaluke i Republike Srpske da posete događaj, ističući da će osim sporta ovaj turnir imati i mnogo zabavnih događaja, kao i koncert veoma popularne estradne zvezde iz regiona.

I predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović je obišla teniske terene i naglasila da je veliki događaj pred nama i da je jako važno da Banjaluka i Srpska odgovore izazovu.

Cvijanovićeva je napomenula da su se institucije Srpske brzo organizovale i pokazale kapacitet da mogu i finansijski i logistički da podrže održavanje ovakvog događaja.

Istakla je da se očekuje veliki broj posetilaca i, da će grad profunkcionisati na drugačiji način.

"Želeli smo to, sanjali, ranije nije bilo ostvarivo, ali zahvaljujući Novaku i mnogim dobrim ljudima to će se sada ostvariti. Nakon ovoga uslediće još nekoliko velikih događaja u Banjaluci, jer ovim ćemo pokazati da Banjaluka može biti mesto koje će ugostiti planetarnu zvezdu", poručila je Cvijanovićeva.

Tagovi