HIT

ISTINITA PRIČA: Nisam dopingovana, to mi je od polnog odnosa!

Autor Milutin Vujičić

Možda nekome zvuči smešno, ali dokazano je da zaista nije kriva...

Izvor: Guliver/Harry How/Getty Images

Virdžinija Fuks će ipak imati pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju!

Američka bokserka lake kategorije pala je na doping testu u februaru nakon što su posle jednog turnira u njenom telu pronađenje dve nedozvoljenje supstance. Ona je tvrdila da nije kriva i da je do toga došlo putem polnog odnosa, a to se na kraju ispostavilo kao tačno!

Naime, dokazano je da je njen partner koristio sredstva koja ne dozvoljava anti-doping agencija, pa je u toku odnosa došlo do prenosa u njeno telo.

Fuks je tako dobila dozvolu da se ponovo takmiči i pokušaće da kroz kvalifikacije izbori učešće na Olimpijskim igrama 2021. godine. Ona ima 32 godine i takmiči se u "lakoj kategoriji", a ovo joj je treći pokušaj da se domogne Igara.

"Ovo je bila velika lekcija za mene i sada kada je gotovo, skroz sam usmerena i koncentrirana na plasman u Tokio", napisala je Fuks na Tviteru.

Kvalifikacije za plasman na OI održaće se tokom naredne godine, a pročitajte i zanimljivu priču o kenijskoj bokserki Kristin Ongare iz Kenije koja je zatrudnela sa samo 12 godina, da bi 14 godina kasnije obezbedila učešće u Tokiju.

Tagovi