SLEDEĆI MEČ? TEK 2021!

Federer OPERISAN: Da li će ponovo igrati tenis?

Autori mondo.me Dušan Ninković

Bez profesionalnog meča od januara 2020. do januara 2021. Švajcarac u avgustu puni 39 godina.

Izvor: Guliver, Clive Brunskill/Getty Images Europe

Rodžer Federer poslednji meč odigrao je u januaru ove godine, a posle (nove) operacije klena koju je obavio - procene su da će naredni odigrati u januaru naredne godine.

U međuvremenu, 8. avgusta, napuniće 39 godina. 

103 titule ima u karijeri

Legendarni Švajcarac ne pomišlja da stane i uporno ponavlja da će igrati tenis dok god uživa u njemu, a uživa. Čak se pomalo i ljuti što ga novinari sve češće pitaju kada namerava da ode u penziju.

Međutim... Kako će izgledati povratak među ATP konkurenciju na pragu pete decenije života, posle godinu dana mirovanja zbog pandemije korona virusa i oporavka od hirurškog zahvata?

Malo ko bi uopšte pokušao tako nešto, ali koliko poznajemo Federera - on neće odustati!

Iako je već u godinama kada su njegovi vršnjaci ''penzioneri'', osvajač 20 grenslem titula gura napred. Čak ni povrede, koje su počele da se pojavljuju poslednjih godina, nisu razlog da odustane.

Sada će morati, ali samo privremeno. Doduše, nismo još sigurni ni da će se igrati tenis do kraja ove godine, pa je sada idealno vreme da Švajcarac reši zdravstvene probleme.

Nije se naigrao tenisa 2020, ali je imao dobre nastupe u Australiji. U Melburnu je stigao do polufinala, gde je poražen od Novaka Đokovića, a pored tog turnira i povrede koja ga je mučila, igrao je samo na egzibicionim turnirima. Pored Novaka Đokovića igrao je i sa Filipom Krajinovićem kog je savladao.

Ponovo su se pojavili bolovi u kolenu, a rekorder po broju osvojenih Gren slem titula želi da se u potpunosti oporavi pre nego što se vrati na teren. To je i saopštio u kratkoj poruci na društvenim mrežama.

''Nedostajaće mi navijači i takmičenja, ali gledam u budućnost, vidimo se ponovo na početku 2021. godine'', bila je zaključna rečenica u njegovoj poruci.

To je jasan pokazatelj da će nekadšanji prvi teniser sveta i u narednim mesecima razmišljati o povratku na teren. Iako će uskoro proslaviti 39. rođendan, reket još uvek neće arhivirati.

Rođžere, srećno!

Tagovi