Ostali sportovi

Novak Đoković jedva čeka: U Beogradu jedan od NAJVEĆIH događaja na svetu!

Autor Mladen Šolak Izvor mondo.rs

Nema dileme, biće to sjajan sportski događaj.

Izvor: Tanjug/Srdjan Stevanovic

Splet teških okolnosti i globalna pandemija virusa korona okupiće ovog juna u Beogradu niz velikih svetskih tenisera. Naravno, na čelu sa najboljim među njima, Novakom Đokovićem.

Na terenima sportskog centra "Novak" od 12. do 14. juna biće održan turnir "Adria Tour", na kojem će igrati niz značajnih tenisera, a među njima i Grigor Dimitrov, nekadašnji "Broj tri", koga su Đokovići u utorak dočekali na aerodromu.

Nole je iste večeri gostovao u Dnevniku Radio-televizije Srbije i govorio o ideji da nastane ovaj turnir.

"Ta ideja se rodila pre nepunih mesec dana. Iako je za ovakve događaje potrebno između šest i 12 meseci da bi se organizovalo na najvišem nivou, postoji puno dobre volje, jer ćemo okupiti svetski teniski vrh u Beogradu nekoliko dana. Naravno, potom i na ostalim lokacijama".

Đoković je rekao da će taj humanitarni događaj biti organizovan uz sve neophodne mere i uz puno poštovanje propisa o zaštiti od virusa korona.

"Hvala svim ljudima u organizaciji. Uz Božiju pomoć i dobro vreme, biće spektakl", dodao je Novak.

Svetski "Broj 1" objasnio je i kako će izgledati turnir.

"U subotu i nedelju imaćemo mečeve u okviru formata koji smo napravili. Igraće "svako sa svakim", u dve grupe po četiri igrača. Ideja je bila da se skrate setovi, da možemo da imamo osam mečeva u jednom danu na jednom turniru. To je izuzetan podvig. Svako ko je kupio kartu za jednu sesiju, dnevnu ili večernju, u subotu ili dnevnu u nedelju, moći će da vidi bar jedanput svakog tenisera. Raspored je zaista izvrstan", rekao je on.

Ceremonija otvaranja počeće u petak u 16 časova, uz muzički program, nastup čuvenog Nemanje Radulovića, a beogradska publika moći će da na Dorćolu vidi i srpsku teniserku Jelenu Janković, koja nije nastupala dve godine.

"Još se nije zvanično povukla i hvala joj što je odlučila da dođe i da nastupa. Radostan sam jer ću imati priliku da igram sa njom, a na drugoj strani će biti Olga Danilović i Nenad Zimonjić".

Novak je za kraj posebno naglasio...

"Ovo je najveći sportski događaj, s obzirom na vrhunske tenisere koji će biti tu. Naravno uz svu organizaciju, biće ovo jedan od svakako najvećih sportskih događaja u svetu za vreme trajanja korona virusa. Za sve je ovo novo, moramo da poštujemo mere i propise i nadamo se da ćemo imati to više ljudi na tribinama. Imamo 4.800 mesta i još postoji mera socijalne distance, pa ćemo videti da li će se to promeniti", rekao je Đoković..