Ostali sportovi

Janović: Nastavljamo dinamičan razvoj sportske infrastrukture

Autor mondo.me Izvor MINA

Ministarstvo sporta nastavlja dinamičan razvoj sportske infrastrukture što je od početka definisano kao jedan od ključnih prioriteta, saopštio je resorni ministar Nikola Janović prilikom obilaska adaptiranih sala u Bijeloj.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Janović je danas posjetio Osnovnu školu “Orjenski bataljon” i Dječiji dom “Mladost” u Bijeloj, u kojima je Ministarstvo, adaptiralo sportske sale, za šta je uloženo oko 60 hiljada eura.

"Sa ove dvije sportske sale približavamo se broju od 50 sufinansiranih projekata izgradnje i adaptiranja sportskih objekata, što sveukupno predstavlja jednu od najvećih investicija do sada u našoj državi kada je u pitanju sportska infrastruktura", kazao je Janović, saopšteno je iz Ministarstva.

On se zahvalio Rukometnom savezu Crne Gore koji je, kako je naveo, prepoznao pozitivnu inicijativu Ministarstva i donirao opremu za mini rukomet u Dječijem domu “Mladost”.

Iz Ministarstva su kazali da je u Bijeloj promovisana i podiljena Evropska omladinska kartica (EYCA).

Kako su objasnila to su jedine besplatn kartice koje omogućavaju mladima Crne Gore uzrasta od 13 do 29 godina da koriste više od 130 popusta u državi i preko 70 hiljada širom Evrope.

Janović je rekao da je ključna ideja da se mladima pošalje poruka da od osnivanja u Ministarstvu imaju pouzdanog partnera na kog uvijek mogu da se oslone i da je primarni cilj te institucije kontinuirani rad i napredak statusa i položaja mladih u Crnoj Gori.

On je ukazao i na kampanju Ministarstva pod nazivom “Digitalna pismenost i zaštita djece i mladih na internetu” a u okviru koje je danas održano predavanje na temu cyber bezbjednosti.

"A koja ima za cilj da na pristupačan i interaktivan način podigne svijest djece i mladih o neophodnosti razvoja digitalne pismenosti, kao i pravilnoj i korisnoj upotrebi novih tehnologija”, kazao je Janović.