PENZIONER SE VRAĆA...

VAŽNO PITANJE: Šta ako Tajson (53) umre u ringu?

Autor Milutin Vujičić

I na ovo se mora misliti...

30.6.1966. Majk Tajson
Izvor: Guliver/Getty Images/Frederick M. Brown, Frederick M. Brown/Getty Images North America

Hoće li se 53-godišnji Majk Tajson zaista vratiti u ring?

Slavni bokser, koji se penzionisao pre punih 15 godina, već mesecima trenira i poručuje da dugo nije bio u boljoj formi. Spekuliše se da bi mogao u ring sa nekada velikim rivalom Evanderom Holifildom, ili nekim drugim bokserom, međutim nisu svi ubeđeni da to i može.

Tajson zaista dugo nije izgledao bolje, njegovi udarci su i dalje neverovatno snažni, međutim ne bi trebalo zaboraviti da je njegovo zdravlje bilo ugroženo zbog upotrebe narkotika.

Za njega se brine i britanski bosker Dilijan Vajt, možda i zbog samog sebe...

"To je glupost. Ne mogu meni da potvrde borbu već tri godine, a kako će onda odobriti meč nekome ko ima 53 godine? To nema smisal, preglupo je... Šta ako se Tajson vrati i umre u ringu? Šta će se onda desiti?", upitao je Dilijan Vajt.

Namera slavnog "Gvozdenog Majka" je da to bude meč humanitarnog karaktera, međutim teško da će odoleti da to bude "kobajagi", nego planira pravu borbu, željan je "krvi" kao nekada.

"Naš sport ima već dovoljno crnih tačaka... Više puta su se penzionisani bokseri vraćali i borili, ali šta je poenta toga? Ti si legenda, živa legenda", rekao je Vajt i rekao da se plaši teške povrede kod "povratnika" koji ne shvataju da telo više ne prati šta mozak zahteva.

Tagovi