Ostali sportovi

Testirani crnogorski vaterpolisti

Profesori nikšićkog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje realizovali su antropometrijsko mjerenje seniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore, saopšteno je iz te univerzitetske jedinice.

Izvor: MN Press

Saopšteno je da je testirano 20 najboljih igrača koje je okupio selektor Vladimir Gojković sa pomoćnicima.

Bronzani sa Evropskog prvenstva u Budimpešti počeli su sa pripremama i treninzima na bazenu Instituta dr Simo Milošević u Igalu.

"Mjerenja su realizovana sa najsavremenijom opremom za detekciju potkožnog masnog tkiva, mišićnog tkiva, hidriranosti organizma i metabolizma koji se odnosi na količinu proteina i minerala u tijelu kao i bazalni metabolizam i kompletnu segmentnu analizu tijela", piše u saopštenju.

Realizovali su ga profesori Duško Bjelica i Stevo Popović sa saradnicima Jovanom Gardaševićem i Ivanom Vasiljevićem, kao i inženjerom Miodragom Zarubicom.

Bjelica, koji se zahvalio stručnom štabu i selektoru vaterpolo reprezentacije Vladimiru Gojkoviću na ukazanom povjerenju, kazao je da mjerenje inovativnom bioelektričnom impedansom predstavlja esencijalne parametre svakog trenažnog ciklusa zbog racionalnijeg i efikasnijeg razvoja energetskih kapaciteta.

"Antropometrijska mjerenja naših reprezentativaca su realizovana i pred sam odlazak na Evropsko prvenstvo u Budimpešti",rekao je Bjelica.

Navodi se da su profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje sa selektorom Gojkovićem dogovorili novo testinje nakon sprovedenog trenažnog procesa.