Lepa Hrvatica

Nazivali je transvestitom, a gledali joj u g*zu

Izvor mondo.rs

Maja Golub ispričala je šta je sve zbog svog izgleda morala da trpi tokom karijere.

Izvor: Instagram/Maja Golub

Bivša hrvatska atletičarka i rekorderka na 100 i 60 metara, Maja Golub (35), ispričala je za portal "24sata.hr" negativna iskustva koja je imala dok se profesionalno bavila sportom.

Zgodna i mišićava sprinterka ispričala je na kakve je sve probleme nailazila tokom karijere. Vremenom je na naučila da ne reaguje na raznorazne komentare navijača, od kojih su mnogi bili čak i vulgarni.

"Često sam slušala komentare o svom izgledu. Treniraš, ali nije mi bitno je l' imam jake ruke i noge, bitno mi je bilo da sam najbrža, a to što izgledam, kako su mi znali reći - kao transvestit - to meni nije bilo bitno", rekla je Maja.


Bez mišića u sprintu nema ni rezultata. Golub je na stazi van nje plenila svojim izgledom.

"Nisam kriva što imam mišiće, nisam bildovala. Poznato je da atletičarke imaju dobre zadnjice i to je nekako bio 'problem'. Često je znalo ispasti da ljudi dolaze da gledaju neko takmičenja kako bi videli dobre guzice, a ne sport kao sport. Najzanimljiviji im je bio skok u dalj, budući da imamo 'outfit' takav kakav imamo, gaćice i top, onda bi se devojkama kada skoče gaćice uvukle. To izgleda možda nekima lepo, ali nismo mi to nametnuli, atletičari tako trče već godinama", nastavlja priču Maja Golub.


Ni ona nije bila pošteđena neumesnih komentara.

"Nikad nisam skrivala svoju ženstvenost, nosila sam haljine, bez obzira što sam imala možda biceps jači od nekih muškaraca. Susrećeš se kao žena svugde s takvim stvarima. Pogotovo ako si malo dominantnija i mentalno od nekih muškaraca, a lepa, svi te gledaju kao neki objekat. Čim lepo izgledaš odmah si ili prostitutka ili nešto drugo, uvek neke glupe predrasude", navela je hrvatska atletičarka Maja Golub.



Tagovi