Ostali sportovi

Ludak joj prekinuo blistavu karijeru, sada se bori sa novom traumom!

Autor mondo.me Izvor Kurir

Nekada prva teniserka svijeta Monika Seleš, kojoj je kao djevojčici blistavu karijeru prekinuo psihopata koji ju je ubo nožem, priznala je da je narušenog zdravlja.

Izvor: PrintScreen / YouTube

"Problem s anksioznošću imam još od djetinjstva. Srećna sam što sam na vrijeme dobila pomoć, ali se i dalje mučim kada se osjećam pod stresom i izolovano. Anksioznost nema granice i svi mi, koji imamo taj problem se osjećamo drugačije", rekla je Monika u video snimku povodom Nedjelje svjetske borbe protiv mentalnih bolesti.

Podsjetimo, Monika je kobne 1993. godine, kada je imala samo 20 godina, bila ubodena nožem od strane Gintera Parhea, poremećenog navijača Štefi Graf.

Posle pretrpljene velike traume u Hamburgu, Selešova se vratila tenisu posle dvije godine, ali više nikada nije bila na istom nivou kao prije.

"Pokušavam da sjedinim bilo koju formu kretanja u moju dnevnu rutinu. Trčanje, plesanje i moje omiljeno - šetnja psa. Uživam da pričam s prijateljima i oni mi zaista pomažu da prođem kroz neke veoma teške periode u životu", otkrila je Monika i dala savjet svima koji muče istu muku:

Ako ste roditelj ili tinejdžer koji se muči tokom ove krize, molim vas znajte da niste sami", poruka je Monike Seleš.

Možda ce vas zanimati