JEDNOGLASNA ODLUKA

"Nisam protiv Novakove ideje, WTA i ATP nisu isto"

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Srpska teniserka je obrazložila svoje glasanje u veću WTA igračica.

Izvor: MN Press

Ideja koju je pokrenuo Novak Đoković u muškom tenisu, u ženskom je imala svoj pandan i ta ideja "nije prošla". Na WTA turu je postojala ideja da bi teniserke među najboljih 100 na svetu mogle da finansijski pomognu i one koje su među 700 najboljih.

Protiv takve ideje bila je i Aleksandra Krunić!

Srpska teniserka je među onima koji smatraju da nije ispravno prikupljati novac za nižerangirane igračice samo na osnovu njihovog niskog ranga, već da to treba činiti na osnovu zarade koje su igračice imale u karijeri.

Krunićeva nije odgovarala na Đokovićev argument, ali jeste bila protiv ideje koja je bila predložena u okviru veća WTA igračica.

"Devojke se nisu usaglasile da one treba da plaćaju 600 ili 700 drugih igračica. Jednoglasno. I ja se sa tim slažem. Iako sam uvek na strani pravde, mislim da treba da bude isto za sve. Ali ako gren slemovi daju novac onda bi, pre svega, trebalo da pomognu onima koji igraju gren slemove. Ako se ne kvalifikuješ, svakako ne dobijaš ništa", rekla je Krunićeva za ukrajinski "BTU".

Izvor: MN Press

Ona se potom nadovezala na svoje stavove.

"Ispada da će neko u prvih 500 zaraditi više tokom pauze nego što bi zaradio da može da igra i više nego što zaradi za godinu. Ako si već nekoliko godina među prvih 500 i nemaš trenera jer ne možeš da ga priuštiš onda je jasno da si svestan da ćeš biti u problemu. Svi smo mi prošli kroz to", kaže srpska teniserka.

Krunićeva je rekla i da razume da se drugi teniseri i teniserke trude da pokušavaju da na neki način pomognu.

"Svi znamo kakav je život van top 200. Ali ako zatražite od igračica da daju 30.000 dolara, sigurno će biti pitanja 'kome ja to pomažem', ali i pitanja 'od koga je to'? Neko će hteti da se pomogne onima koji su među 250 najboljih, neko bi hteo da pomogne onima do 700. mesta, treći opet nikome",

Ona je potom za srpske medije dodatno razjasnila na šta se odnosila njena izjava.

"Novakova ideja je potencijalno dobro rešenje za ATP, ali moramo razdvojiti stvari i napraviti razliku između ženske i muške konkurencije. Na kraju krajeva, to je i moj posao u Savetu i usaglasile smo se da je rešenje koje predlažemo najbolje moguće za sve igračice. Lično sam uvek za pomoć drugima i javno sam uvek na tu temu govorila, ali je moj zadatak sada bio da budem učestvujem u odluci za dodelu novca onima kojima je zaista najpotrebniji i naša odgovornost kao Saveta je bila da igračice dobiju dovoljnu svotu novca tako da on zaista bude od pomoći, a ne da se raspline", rekla je Aleksandra Krunić.

Tagovi