Ostali sportovi

"Nikša Bućin" - od 120 dana do tri godine

Autor mondo.me

Bazen u Kotoru bi konačno trebao da bude spreman za narednu sezonu, pa Kotorani više neće morati da putuju u Budvu ili Herceg Novi kako bi trenirali

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Legendarni bazen "Nikša Bućin" je sagrađen 1984. godine solidarnošću građana Kotora, a prestao je sa radom 21. marta 2017. zbog sanacija koje su trebale da traju 120 dana.

Ta četiri mjeseca su se pretvorila u tri godine, pa je preko 300 dječaka i djevojčica zajedno sa vaterpolistima Primorca i Katara moralo da putuje do Budve ili Herceg Novog da treniraju do pojave korona virusa kada je sve stopirano.

Čekanju je napokon došao kraj - bazen će biti spreman za narednu sezonu, a renoviran je iz državnog kapitalnog budžeta preko Uprave javnih radova Crne Gore, a kompletan iznos je 4,5 miliona eura.

"Rok je probijan zbog objektivnih i subjektivnih razloga, ali, došlo je vrijeme da se radovi privode kraju i ukoliko na gradilištu bude zadovoljavajući broj radnika, za očekivati je da će vaterpolisti narednu sezonu započeti na svom bazenu, ali i da će naši sugrađani moći da koriste bazen radi plivanja i rekreacije", rekao je predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović.

Dakle, bazen bi trebao da bude "nalickan" za septembar, a trenutno su u toku radovi na zatvaranju bazena, postavljanje stakala na južnoj strani, termotehnika je gotovo završena, a kada se postave stakla sa sjeverne strane bazena, krenuće postavljanje keramike i podnog grijanja na prostoru koji korespondira sa školjkom bazena, a planirano je uređenjem terena i zelenih površina oko bazena.