Ostali sportovi

Kakav dan za "El Kukuja": "Kroše" od Habiba, pa "aperkat" samom sebi!

Autor Nikola Janković

Reakcija stroge UFC zajednice na njegov nastup na konferenciji za medije pogodila je pravo u bradu Fergusona, još jednog uzdrmanog borca koji nije primijetio taj "aperkat" iz kontre dok je srljao iz greške u grešku.

Izvor: Guliver, Douglas P. DeFelice/Getty Images North America

Nije prošlo mnogo od razornog direkta kojim je autsajder poslao izazivača na pod, do šampionovog "krošea" na društvenim mrežama, plasiranog pravo u nos grogiranog borca.

Nije bilo dileme oko toga da li će Habib Nurmagomedov (31) u svom domu u Dagestanu gledati prenos borbe večeri na UFC 249 sptekaklu bez publike. 

Dilema je postojala samo šta će neprikosnoveni vladar "lake" kategorije imati da kaže posle meča u kom je ulog bio pravo na njegov pojas.

Način na koji je Toni Ferguson (36) izgledao posle nepunih pet rundi u oktagonu sa Džastinom Gatjeom jutros u Džeksonvilu, ostavio je najglasnijeg među izazivačima bez garda u trenutku kada je MMA zajednica pažnju sa TV ekrana usmerila na Habibov nalog na Twitteru.

Čekali su nepunih deset minuta.

Izvor: screenshot

Dok je "nabrekli" Ferguson odbijao da pruži ruku boljem od sebe i sportski prihvati četvrti poraz u karijeri, Gatjeu su od vlasnika titule stigle čestitke na načinu kojim je izborio pravo na nju.

"Gatje, ovo je bilo impresivno, svaka čast. Veoma pametna borba".

Ostalima? Ni "mrvice"…

"Bez komentara".

Izvor: Francois Nel/Getty Images Europe, Guliver

Dvije riječi bile su potrebne Habibu da prokomentariše borbu odbijanjem da uopšte komentariše borbu, u kojoj je Ferguson, na kraju, uspio da nokautira samog sebe.

Reakcija stroge UFC zajednice na "live" njegov nastup na konferenciji za medije pogodila je pravo u bradu "El Kukuja", još jednog uzdrmanog borca koji nije primijetio taj "aperkat" iz kontre dok je srljao iz greške u grešku.

Od trenutka kada se "pohvalio" da ne skida naočare za sunce dok se sprema za "trening" sa Gatjeom, kvota u kladionicama koje su ga predstavile kao borca koji ne može da izgubi, do predstave koju je izveo tokom izlaska u prvi UFC u istoriji bez publike na tribinama, pa do tvrdnji da je namjerno izigran u trenutku kada je jedino ispravno bilo čestitati boljem - sve je djelovalo kao velika greška.

Izvor: Guliver, Douglas P. DeFelice/Getty Images North America

Amerikanac meksičkog porijekla naglasio je da se dugo pripremao za rvača, a da su mu poslali klasičnog "udarača" kada je "blokbaster" obračun sa Nurmagomedovim otkazan i četvrti put zbog pandemije koronavirusa.

"Nakon što je propala borba s Habibom, Džastin je bio jedini koji je želio da uskoči. Pripremao sam se za rvača, a ne za udarača kao što je on", rekao je Ferguson, koji je ovog puta nosio naočare za sunce pred kamerama da bi prikrio podlive.

"Sranja se događaju", dodao je.

"Džastin je pravi kučkin sin, strašan je", pohvalio je na trenutak pet godina mlađeg rivala, ali se brzo vratio u ulogu oštećenog.

"Bilo bi mi draže da me nokautirao, nego što je sudija prekinuo borbu... Još sam bio u njoj, ako je trebalo da me nokautira, trebalo je još mnogo da uradi da me nokatura", rekao je Ferguson, čiji je skor sada 29-4.

Od danas, punih pet godina od prvog pokušaja da se nađe u oktagonu sa Dagestancem, biće mu potrebno više od 30 profi pobjeda do naredne šanse da se bori za titulu.

Tagovi