Ostali sportovi

UFC ŠAMPION PUK`O: Ugradili su mi čip u nogu, žena mi je vještica!

Autor mondo.me Izvor Kurir

Jedan od najboljih i najpopularnijih MMA boraca na svijetu Toni Ferguson izuzetno je kompleksna ličnost, ne samo da se bori protiv teških protivnika u oktagonu, već mora da savladava i "demone" u svojoj glavi. A ta borba je teža, piše Kurir

Izvor: Guliver, Douglas P. DeFelice/Getty Images North America

Popularni El Kukuj je u noći između nedjelje i ponedeljka doživio prvi poraz u prethodnih osam godina, i to od Džastina Gedžija, pa je prilika da mu posvetimo malo više pažnje. A on ima i mračnu stranu.

Možda ce vas zanimati

Toni je prošle godine imao velikih psihičkih problema, noćima nije mogao da spava jer je bio ubijeđen da mu je neko ugradio kompjuterski čip u nogu i da ga tako kontroliše. Opsesija je bila toliko jaka da je počeo da ruši sve po kući, udara u zidove jer je naknadno umislio da se neko nalazi u tim zidovima.

Njegova supruga Kristina prva je još ranije primijetila čudno ponašanje muža, ali je reagovala tek kada su stvari poprimile ozbiljnije razmjere. Otkrila je da ju je jednom polio svetom vodicom pokušavajući neku vrstu egzorcima. I oca je izbacio iz kuće.

"Probudio u panici usred noći rekavši da će zbog pomračenja mjeseca doći do velikih poplava, drugi put me optužio da sam vještica. Takođe, umislio je da su po kući instalirane kamere koje ga prate. Počupao je kablove od nekih uređaja. Vozili smo auto-putem, on je odjednom iskočio iz automobila, preskočio ogradu i pobjegao. Kasnije se vratio. Imam snimke njegovog paranočinog ponašanja, plače, pa se smije, viče... Bez ikakvog razloga. Ranije je dosta pio. Plašila sam se da će da ubije mene, sina ili sebe", ispričala je Kristina.

Kap je prelila čašu kada je Ferguson uzeo njihovog sina, promijenio sve brave u kući kako Kristina ne bi mogla da uđe. Uplašena za svoju i djetetovu sigurnost morala je da pozove policiju, došao je i Tonijev trener, ali nisu mogli da ga primoraju da ode u bolnicu. Dobra stvar u svemu je što UFC šampion u tim prilikama nije bio agresivan. Na kraju je ipak pristao na liječenje.

Doktori su Fergusonu prepisali terapiju koja uključuje i lijek koji se daje pacijentima sa šizorfenijom i bipolarnim ponašanjem. Izgleda da je to dalo rezultate, pa je El Kukoj koliko-toliko na ispravnoj liniji.

Tagovi