POKAJAO SE

"Sramota me je, nije trebalo da to uradim NAJVEĆEM svih vremena"

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Endi Robertson žali zbog sukoba sa Lionelom Mesijom od pre godinu dana.

Izvor: Guliver/Getty images/Shaun Botterill, Shaun Botterill/Getty Images Europe

Navijači Liverpula prisetili su se u četvrtak gde su bili i šta su radili tačno godinu dana ranije. Njihov voljeni klub je tog 7. maja 2019. nadoknadio 0:3 iz Barselone i izbacio Katalonce iz polufinala Lige šampiona neverovatno partijom i pobedom 4:0.

A taj meč, pored briljantnog pogotka na asistenciju desnog beka Aleksandera Arnolda, obeležio je i sukob levog beka Endija Robertsona i prve zvezde Barselone, Lionela Mesija.

Tokom tog meča na "Enfildu", Mesi je u jednom kontranapadu Barselone završio na travi, a Robertson je bio neobično besan i prolazeći pored Argentinca nimalo slučajno je prolazio pored i sa obe ruke mu gurnuo glavu.

Mesi je posle toga protestvovao, a Robertson se sada svega prisetio u podkastu Pitera Krauča.

"Ponekad se na terenu ponašam kao navijač, a ne kao profesionalni fudbaler. To mi je mana", počeo je 26-godišnji škotski fudbaler, koji je priznao da nekad ne ume da se iskontroliše.

Potom je opisao šta se zapravo dešavalo na terenu.

"Fabinjo i ja smo pratili Mesija, završili smo na travi i onda sam ga malo počupao za kosu. Nije bio presrećan zbog tog mog poteza i uveravam vas da nikad ne bih ponovio nešto slično. Žalim zbog toga, posebno jer mi sad to stalno svi spominju. Pokazao sam nepoštovanje prema najboljem igraču svih vremena, ne znam šta mi je bilo. Nisam razmišljao", rekao je Robertson i potom nastavio da hvali zvanično najboljeg fudbalera sveta.

"U prvoj utakmici sam se borio s njim koliko sam mogao, a on je postigao dva gola i svi su pričali o njemu. Smatram da je on najbolji svih vremena. Bilo je situacija da su ga dvojica naših veznjaka udarala, a on je nastavljao da trči prema meni. Zastrašujuće je šta sve može taj čovek, nekad jednostavno morate igrati na sreću protiv njega. Toliko je dobar", zaključio je Endi Robertson.

Evo kako je sve to izgledalo.

Sukob Endija Robertsona i Lionela Mesija
Izvor: YouTube/MM2 FOOTBALL TV

Tagovi