Ostali sportovi

Sukno i Primorac: Bilo je kontakta, ali...

Autor mondo.me

Legendarni hrvatski vaterpolista je potvrdio da je kratko razgovarao sa ljudima iz Kotora, ali sve je ostalo na tome

Izvor: MN Press

Vaterpolo klub Primorac bi mogao da prodiše nakon pandemije korona virusa, jer Kotorani imaju ambiciozan plan kako bi se naš velikan vratio u vrh evropskog vaterpola.

Plan je sljedeći: Mlađan Janović predsjednik, Antonio Petrović sportski direktor, Sandro Sukno trener. Međutim, sve je to još na dugom štapu, naročito što se tiče legende hrvatskog i svjetskog vaterpola.

Ne moramo da okolišamo. Bilo je kontakta za vrijeme i poslije Evropskog prvenstva u januaru u Budimpešti. Uprava Primorca me pitala da li sam se se u potpunosti opredijelio da budem trener, odgovorio sam potvrdno. Ali od tada, kako je počela pandemija, nije bilo službenog kontakta, niti posebnih razgovori u vezi nastavka pregovora ili dugoročne saradnje, jer je sve zablokirano, kako život, tako i sport”, rekao je Sukno u razgovoru sa Arenu.

Bilo bi neozbiljno da nešto konkretno pričamo kada ne znamo da li će se sezona nastaviti i šta će biti sa sljedećom, što je i korektno. Tako da ćemo, prvenstveno vidjelti kako će se stvari odvijati sa ovom sezonom, pa bi, možda, onda došlo do detaljnijih pregovora”, jasan je eks igrač Juga, Primorja i Pro Reka, koji je sa 29 godina završio karijeru zbog bolesti.

Bio je asistent Ivici Tucaku u stručnom štabu reprezentacije Hrvatske na EP ovog januara. Legenda je vaterpola, a svoje ogromno znanje mogao bi ubuduće da prenosi na vaterpoliste Primorca, koje sada vodi Petar Vico.

Kontakt je uspostavljen, a stvar bi mogla da se formalizuje kada kotorski klub, čiji je vlasnik u novembru 2019. postala opština Kotor, zvanično dobije novo rukovodstvo. Sukno o Primorcu ima samo lijepe riječi.

I da nisam povezan sa Primorcem, mogu samo pozitivne komentare da dam za kotorski klub. Mislim da je pun istorije i uspjeha. Sa novim bazenom, pozitivnom energijom i talentovanim mladim momcima... Nadam se da će se brzo popraviti situacija u životu i sportu, a onda ćemo vidjeti da li bih jednog dana bio trener Primorca. Mislim da ima dosta privlačnih stvari u Primorcu, ali apsolutno ne mogu da govorim da sam sada dio te priče”.

Proslavljeni Hrvat, svojevremeno najbolji vaterpolista svijeta, objavio je u maju prošle godine kraj karijere, nakon što je u jesen 2017. godine saopštio da zbog problema sa srcem mora na operaciju. Uspješno je operisan u martu 2018, potom se vratio treninzima u matičnom Jugu, ali doktori nijesu mogli da mu garantuju da će sve biti u redu ako nastavi profesionalnu karijeru. Zbog toga je odlučio da blistavu karijeru, tokom koje je osvojio olimpijsko, svjetsko i evropsko zlato, definitivno završi u 29. godini. Uplovio je u trenerske vode...

Odmah me to privuklo, sviđela mi se priča da mogu i tim putem da idem, kao trener. Volio bih jednog dana, što prije, da krenem sa individualnim načinom rada, znači da budem glavni trener”, jasan je Sukno.