Ostali sportovi

Olimpijske igre u Tokiju mogle bi biti u potpunosti otkazane

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Predsednik Organizacionog odbora Olimpijskih igara u Tokiju pandemiju korona virusa uporedio sa ratnim stanjem: "Covid-19 nevidljivi neprijatelj", kaže Joširo Mori.

Izvor: Gulivert/Getty images/Lintao Zhang

Predsednik Organizacijskog odbora Olimpijskih igara u Tokiju Joširo Mori izjavio je da bi Olimpijske igre u Tokiju mogle biti otkazane ako pandemija korona virusa bude predstavljala pretnju i naredne godine.

Mori u razgovoru za japanski sportski list "Nikan Sports" nije odbacio mogućnost da Olimpijske igre u Tokiju, koje su odložene za sledeću godine, nikada ne budu održane.

Na pitanje da li će se OI odložiti za 2022. ukoliko virus bude pretio i u 2021. godini, odgovorio je: "Ne, biće otkazane u tom slučaju".

Podsetivši da su i ranije u prošlosti Olimpijske igre odlagane tokom ratnog perioda, Mori je rekao da je Covid-19 nevidljivi neprijatelj.

"Ako virus bude uspešno kontrolisan, organizovaćemo naše Olimpijske igre sledećeg leta", rekao je Mori.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) krajem marta je saopštio da se Olimpijske igre  u Tokiju, koje su bile zakazane u periodu od 24. jula do 9. avgusta, odlažu i da će biti održane od 23. jula do 8. avgusta 2021.