Ostali sportovi

“Osjećali smo se moćno… Sramota, neću da gledam SP”

Autor mondo.me

Golman rukometne reprezentacije Crne Gore i član idealnog tima lavova od osamostaljenja rezigniran što naša selekcija neće učestvovati na Svjetskom prvenstvu u Egiptu

Izvor: Guliver/Getty images/Bongarts/Martin Rose

Što ne može niko, može Evropska rukometna federacija (EHF).

Izvršni odbor EHF-a je prije dva dana odlučio da nema slobodnih termina do januara i na planetarni šampionat u Egipat ide 14 najbolje plasiranih sa ovogodišnjeg Evropskog prvenstva.

“Izvisili” su oni “mali”, među njima i Crna Gora, a naš stručni štab i reprezentativci ostali su u šoku i nevjerici.

Ni na kraj pameti nikome nije bilo da će ovo da se desi. I te kako sam razočaran, mislim da uopšte nije korektno i da je bilo prostora da se odigraju utakmice, jer nijesu u pitanju kvalifikacije, već dva meča baraža. Da li je moglo da se odigra u oktobru, pa da se pomjere mečevi koji su zakazani za taj termin...”, pita se golman “lavova” Nebojša Simić u razgovoru za Arenu.

Neko rješenje je sigurno moglo da se nađe. Ne znam kakve su to igre u pitanju, biranje lakšeg puta ljudima kojima to odgovara, ali svi su ogorčeni, čuo sam se i sa igračima drugih reprezentacija”.

Čuvar mreže Melzungena konstatovao je da umjesto “velike prilike” da se drugi put plasiraju na SP, crnogorski rukometaši sada treba da čekaju dvije i po godine na naredno veliko takmičenje - na Euro 2022.

Ovo je veliki šamar. Rukomet je taman našao svoje mjesto kod nas, ljudi nas gledaju, vole, podržavaju, lijepo nam je krenulo, sve se nekako posložilo, osjećali smo se moćno. Nikad u reprezentaciji nije bila ovakva atmosfera, kao i ambijent oko nas. Tokom cijele godine se čujemo i dopisujemo”, rekao je Simić koji je sa drugovima u baražu za rukometni Mundijal trebao da igra sa (ne)jakom Češkom, uz dodatak da je revanš bio zakazan na našem terenu…

Bilo je toliko euforije oko baraža, selektor Roganović je maksimalno skenirao Čehe i poslije svega toga katastrofa. Boriću se sa kolegama i Savezom da se sve pogođene reprezentacije ujedine i da nešto možda promijene. Nadam se da ćemo se žaliti, nijesam spreman da bez riječi prihvatim ovu odluku”.

Golman koji je pobrao sve simpatije zbog svog odnosa prema dresu, koji je uvršten u idealni tim lavova od nezavisnosti zajedno sa Petrom Kapisodom, Fahrudinom Melićem, Nemanjom Grbovićem, Alenom Muratovićem, Draškom Mrvaljevićem i Vladonom Lipovinom razumije bojazan zbog korona virusa, ali…

Može da se odigra bez publike, možda u oktobru, kada će kovid-19, ako bog da, biti prošlost. Kako god samo da nas ne odbace, nemoguće je da nas ,,prekriže“ tek tako. Ili neka pomjere Svjetsko prvenstvo za godinu. Ovo što su uradili nije nikakav način, pogotovo kad su pomjerili fajnal-for Lige šampiona za decembar, kada će biti druga sezona i drugačije ekipe od sadašnjih koje su izborile plasman u završnicu. Najbolje onda da Španija igra protiv prvaka Azije i da završimo sve”, ironičan je popularni Simo.

Sjajni Baranin teško se miri sa odlukom da neće imati šansu da se bori za SP.

Računaju sigurno da su ,,veće“ reprezentacije favoriti u dvomeču i da treba da prođu. Više im se isplati da TV prenose prati 10 miliona Čeha, nego 630 hiljada Crnogoraca. Tako oni gledaju na to, ali ja gledam sa sportske strane, želim da se borim, da pobijedim favorita, kao što smo radili kod kuće sa Danskom, Njemačkom, Švedskom, Islandom... Nema ko je došao u Crnu Goru, a da nije dobio ,,batine“, i sad treba Češka ovako da nas prođe jer su na papiru bolji. Strašno, sramota”, kazao je Simić, koji je je odlučio da “bojkotuje” šampionat u Egiptu.

Sigurno neću gledati Svjetsko prvenstvo. Radujem se svim velikim takmičenjima, ali naredno sigurno neću gledati koliko god da volim rukomet. Gledaću bilo što, samo ne to”.