Ostali sportovi

Ni Endi Marej ne sedi "skrštenih ruku": Ima rešenje za pomoć

Autor Mirjana Šegan

Škot poput Đokovića, Nadal i Federera dao predlog o pomoći lošije plasiranim igračima

Izvor: MN Press

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, nakon razgovora i podrške Rafaela Nadala i Rodžera Federera, izneo je konkretan plan kako bi moglo da se pomogne slabije rangiranim igračima tokom perioda suspenzije sezone zbog korona virusa.

Srpski as predložio je da se napravi novčani fond u koji će ulagati svi igrači koji su plasirani u top 100 na ATP listi, kao i 20 najboljih u dublu, a plan je ako se bude odigrao završni turnir sezone da se i deo sredstva iz Londona sliju u tu zajedničku kasu, ili sa Australijan Opena 2021. godine.

I Endi Marej nije sedeo "skrštenih ruku". Podstaknut idejom "Velike trojke" i on je dao rešenje za pomoć.

Škot, koji je ne tako davno bio prvi teniser sveta, kaže da bi mogli da se smanje nagradni fondovi turnira i na taj način se pomogne igračima koji su slabije rangirani i nemaju zaradu.

"Ponekad vidite da su na nekim turnirima novčani čekovi namenjeni pobedniku visine četiri miliona dolara. Možda bi taj novac trebalo bolje iskoristiti i potrošiti ga na neke manje turnire, prebaciti u rane faze velikih događaja...", naveo je Marej.

Teniska sezona suspendovana je do 13. jula, a veliko je pitanje da li će i nakon toga biti moguće organizovati turnire, jer kako je i sam Marej naveo "veruje da će tenis biti sport koji će među poslednjima dobiti zeleno svetlo da se nastavi, budući da je međunarodni i iziskuje putovanja i rigorozne kontrole".

Tagovi