Ostali sportovi

Čilić poznaje "starog vuka": On će se posle pauze vratiti još jači

Autor Mirjana Šegan

Hrvatski teniser smatra da će Rodžer Federer na najbolji način iskoristiti period van terena

Izvor: Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara

Od prekida teniske sezone zbog pandemije korona virusa mnogi stručnjaci bavili su se temom kome će pauza najviše štetiti.

Mnogi smatraju da neće odgovarati baš najboljem igraču sveta Novaku Đokoviću, jer je do prekida takmičenja imao fantastičan niz od 18 pobeda bez poraza.

Uz to, budući da je ATP lista zamrznuta, neće imati priliku da brzo stigne Rodžera Federera, rekordera po broju provedenih nedelja na prvom mestu.

Švajcarcu, na drugoj strani, to odgovara i zbog činjenice da će moći skroz da se oporavi posle minorne operacije kolena i dočeka povratak u top formi.

Marin Čilić smatra da uprkos tome što će u avgustu napuniti 39 godina i što je van terena od početka februara, Federera nikako ne treba otpisivati.

Hrvat kaže da očekuje da će biti u potpunosti spreman kada se turniri budu nastavili.

"Kada je Rodžer u pitanju, pauzu će sigurno iskoristiti na najbolji mogući način, kao i uvek. Lično sam se uverio kako su se i on i Rafael Nadal posle izostanaka sa terena vraćali u odličnom izdanju", izjavio je Čilić.

Kaže da je Rafa uvek posle povreda koje su ga odvajale od terena vraćao maksimalno motivisan, a da je i Federer odlično koristio pauze.

"Rodžer je uvek bio opasan posle povratka. Nekoliko puta u karijeri izostajao je po dva ili više meseci, a onda bi se vraćao u mnogo boljoj formi. Verujem da će njegova i ovako velika želja da pobeđuje u velikim mečevima i osvaja trofeje biti još veća nakon pauze od četiri ili pet meseci", napomenuo je Marin Čilić, trenutno 37. igrač sveta, nekada treći na ATP listi.

Zvanično, ATP sezona je odložena do 13. jula, ali je gotovo izvesno da će pauza biti daleko duža.

Tagovi