Ostali sportovi

Ima kome je do tenisa: ''Pauza mi ne prija, skupio bih dosta bodova''

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Nemački teniser žali što je teniska sezona prekinuta.

Izvor: Tanjug/AP/Andy Brownbill

Rolan Garos je pomeren, Vimbldon otkazan, sezona na šljaci se neće igrati, a pitanje je kada će teniseri ponovo na teren. Čini se da neće biti novih mečeva u skorije vreme.

Virus korona je prekinuo sportska takmičenja, ali postoje i ljudi kojima misle da to nije trebalo da se desi. Aleksandar Zverev, mladi nemački teniser, smatra da ova pauza loše utiče na njegovu karijeru.

Jedan od predvodnika ''novog talasa'' u svetskom tenisu, momak koji bi trebalo da nasledi Federera, Nadala i Đokovića, ovih dana kalkuliše koliko bi bodova više imao da se tenis igra. Dok ceo svet vodi drugačije brige.

''Situacija je glupa za mene. Igrao sam loše 2019. godine i sada sam mogao da sakupim mnogo bodova. Ne mogu to da uradim zbog prekida i zaglavljen sam na sedmom mestu ATP liste'', rekao je Zverev.

Nekadašnji treći reket sveta je prethodne sezone imao velikih problema sa formom. U Akapulku, poslednjem turniru koji se igrao ove godine, tada je bio finalista, ali su onda krenuli loši rezultati.

Poraz u trećem kolu Indijan Velsa, pa zatim u drugom kolu Majamija, uz loša izdanja na šljaci, sve do osvajanja turnira u Ženevi. Bio je četvrtfinalista Rolan Garosa, ali je zatim na Vimbldonu ispao u prvom kolu.

ATP i WTA su odlučili da tenisa ne bude najkraće do 13. jula, a rang liste će biti zamrznute u periodu kada se ne igra. Pitanje je kada će se i u kakvim okolnostima nastaviti sezona.

Tagovi