Ostali sportovi

Posle 2 gema nemaš pluća: Kako izgleda meč protiv Novaka Đokovića

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Omaleni Argentinac priznao je da se iz lovca pretvarao u žrtvu tokom mečeva sa Srbinom na US Openu 2014, Rolan Garosu 2017, Rimu 2019. i Australijan openu 2020. godine.

Izvor: Guliver, Clive Brunskill/Getty Images Europe

"Posle dva gema, čini vam se kao da nemate više pluća", prepričavao je jedan od najbolje pripremljenih i najbržih tenisera današnjice, Dijego Švarcman, iskustva iz četiri poraza u karijeri od Novaka Đokovića.

Upoređujući svetskog "Broja 1" sa konkurenciju, pre svih Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, omaleni Argentinac priznao je da se iz lovca pretvarao u žrtvu tokom mečeva sa Srbinom na US Openu 2014, Rolan Garosu 2017, Rimu 2019. i Australijan openu 2020. godine.

Sve što je uspeo bila su tri osvojena seta, od kojih dva na pariskoj šljaci pre tri godine, kada je Đoković bio u najvećoj krizi u karijeri.

Za budućnost ATP tura "nominovao" je Stefanosa Cicipasa, Aleksandera Zvereva i Dominika Tima, dok je o Niku Kirjosu rekao da je "dobar Nik Kirjos super stvar za tenis", ali da "nažalost često postoji o onaj loš Nik Kirjos, koji prelazi granicu".

Nije mnogo bolje prolazio ni protiv Federera.

"Daje vam malo više vazduha od Novaka, ali vas učini da se osećate kao da ne znate da igrate tenis. Način na koji udara lopticu...", klimao je glavom trenutno 13. teniser sveta, koji poput ostalih čega rasplet situacije sa pandemijom koronavirusa.

Do tada, ponudio je i iskustva iz duela sa Nadalom.

"Gotovo je nemoguće pobediti ga zbog intenziteta kojim igra".

Švarcman protiv Švajcarca takođe ima 0:4, dok je od Španca izgubio svih devet puta.