Ostali sportovi

Svetski rekorder iza rešetaka: Bančio u vreme policijskog časa!

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Vilson Kipsang Kiprotič bio je među 20 osoba koje su uhapšene u Keniji zbog boravka u baru i konzumiranja alkohola u vreme zabrane kretanja građana.

Izvor: Guliver/Getty images/Tom Dulat

Bivši svetski rekorder u maratonu Vilson Kipsang Kiprotič bio je među 20 osoba koje su uhapšene u Keniji zbog boravka u baru i konzumiranja alkohola u vreme policijskog časa koji je uveden zbog globalne pandemije korona virusa.

Policija je objavila da je Kiprotič bio među osobama koje su zadržane u policijskoj stanici u Itenu, jednom od kenijskih gradova u kojem treniraju trkači na duge staze zbog velike nadmorske visine. Ističe se da su prekršili policijski čas koji je na snazi od sedam ujutro do 17 sati.

U grupi je bio i lokalni političar.

Kiprotič, koji je ujedno i policajac, ove godine je privremeno suspendovan sa takmičenja pod optužbom da je pokušao da uništi uzorke za doping test.

Ranije ove nedeljeItenu je uhapšeno 12 sportista zbog kršenja naredbe Vlade Kenije o zabrani društvenih okupljanja za vreme krize izazvane širenjem korona virusa.

Atletičari su uhapšeni zbog treninga u grupi, što je u Keniji trenutno zabranjeno. Trening kampovi su zatvoreni i sportisti moraju isključivo da rade individualno.

Kiprotič (38) je osvajač bronzane olimpijske medalje u maratonu u Londonu 2012. godine, a tokom karijere pobeđivao je na maratonima u Njujorku, Tokiju, Londonu i Berlinu.

Tagovi