Ostali sportovi

Kakav "lukav plan": Pošto već ne radimo ništa, hajde da se ZARAZIMO!

Autori mondo.me Pavle Knežević

Boldrik bi bio ponosan, čelnik Red Bula imao je pomalo neverovatan plan dok je sezona F1 na pauzi

Izvor: Guliuver/Getty images/Mark Thompson

Šef tima za razvoj vozača u Red Bulu, Helmut Marko otkrio je da je predložio vozačima tima da probaju da se zaraze virusom korona, pošto je sada "idealno vreme" jer je sezona suspendovana.

Do sada je šest trka u ovoj sezoni Formule 1 otkazano ili pomereno zbog pandemije. Kako stvari trenutno stoje, prva trka u kalendaru biće Velika nagrada Kanade 14. juna, ali to će se najverovatnije promeniti u narednim danima.

U međuvremenu, Marko je u intervjuu za austrijski ORF rekao da je osmislio plan dostojan Boldrika iz "Crne guje": da se vozači Maks Ferstapen, Aleksander Albon, kao i dvojac AlfaTaurija Pjer Gasli i Danil Kvjat namerno zaraze kovidom-19, da bi bili spremni i zdravi kad se sezona konačno nastavi.

"Imamo vozače Formule 1 i osam do 10 juniora. Ideja je da organizujemo kamp u kome bismo premostili ovo mentalno i fizički mrtvo vreme i to bi bio idealan trenutak da zaraza dođe. To su snažni mladi muškarci zaista dobrog zdravlja. Na taj način bi bili spremni kad god akcija da počne. A treba da se bude spreman za nešto što će verovatno biti veoma neizvesna sezona kada počne", rekao je Marko, a preneo Gardijan.

Kada je dobio očekivano potpitanje kako su tu ideju primili šefovi Red Bula, dao je (na svu sreću) očekivani odgovor: "Formulišimo to ovako: ideja nije dobro primljena".

Marko ima 76 godina i rekao je da veruje da je već preležao kovid-19, iako nije bio testiran.