Ostali sportovi

Poslušajte Rafu Nadala: Može i ovako u izolaciji (FOTO)

Autor Mirjana Šegan

Španski teniser Rafael Nadal poštuje preporuke vezane za pandemiju korona virusa i zatvoren je u svojoj kući na Majorci

Izvor: Guliver/Getty Images/Alex Caparros

Rafael Nadal, kao i ostali teniseri, napustio je teren nakon što je ATP donio odluku o suspenziji sezone nakon pandemije korona virusa.

Turneja u SAD je prekinuta prije početka mastersa u Indijan Velsu, a onda je otkazan i Majami, i svi teniseri vratili su se kućama.

Prvobitni plan bio je da sezona bude stopirana do kraja aprila, a budući da borba sa opakom infekcijom traje, odlučeno je da se sigurno neće igrati do početka juna, zbog čega je već odložen i Rolan Garos, ali i Olimpijske igre u Tokiju.

Nadal se, sa ostalim teniserima poslednjim letovima pre zatvaranja granica vratio iz SAD u Evropu. U rodnoj Majorci pomagao je u svojoj akademiji i trenirao, pokušavajući da održi kondiciju, ali je onda poslušao savjete stručnjaka i "zatvorio" se u kuću.

Iz izolacije poslao je zanimljive fotografije. Rafa je pokazao kako je osim na teniskom terenu vješt i u kuhinji. Napisao je kako kuva za svoju suprugu Ćisku, ali nije otkrio šta tačno sprema. Sudeći prema izrazu lica, nije mu, izgleda, išlo "glatko".

Poslao je jasnu poruku svima da postoji mnogo stvari koje svi mogu raditi zatvoreni u četiri zida, između ostalog i da usavrše kulinarske veštine.

"Nadam se da ste dobro i da ste kod kuće. Snaga i hrabrost", napisao je Nadal uz dve fotografije na Instagramu na kojima se vidi da pokušava da pripremi neki "specijalitet".

Španija je jedna od zemalja sa najvećim brojem zaraženih i umrlih od korona virusa. U toj zemlji čak 47.610 osoba inficirano je virusom Covid-19, a 3.434 osobe je preminulo, čime je ona prestigla Kinu, gde je stradalo 3.285 ljudi.

Možda ce vas zanimati

Tagovi