Ostali sportovi

Bogate donacije iz sveta sporta za borbu protiv COVID-19 virusa

Autori mondo.me Jovan Terzić

Novac šalju FIFA i porodica Anjeli, a Simona Halep medicinsku opremu.

Izvor: Guliver, Francesco Pecoraro/Getty Images Europe

Teško je vreme. Svet se suočio sa dosad nepoznatim korona virusom i broj zaraženih širom sveta raste svakodnevno.

Ugroženima je svaka pomoć dobrodošla, a veliki je broj onih koji mogu da pomognu.

Pisali smo već da je farmaceutska kompanija vlasnika Hofenhajma, Ditmara Hopa, angažovana na pronalasku vakcine koja će zaustaviti širenje virusa COVID-19.Donaciju preko 500.000 dolara dao je i košarkaš Jute, Rudi Gober, ali tek posle gluposto koju je napravio. Svoj doprinos u ovoj borbi dali su i naš fudbaler koji nastupa za Fiorentinu i koji je zaražen, Dušan Vlahović, prethodno fudbalski klub Inter, čuveni kreator Đorđo Armani, vlasnik košarkaškog kluba Armani Milano, a u utorak smo dobili nove dobročinitelje.

Predsednik FIFA, Đani Infantino, najavio je da će Svetska fudbalska federacija uplatiti 10.000.000 dolara Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, a isti iznos, ali u evrima, doniraće italijanska porodica Anjeli - u čijem vlasništvu su fudbalski klub Juventus i automobilski gigant Ferari - i bivši italijanski premijer i vlasnik Milana, Silvio Berluskoni.

Anjelijevi će novac dati italijanskim vlastima da rasporedi ugroženim regijama u zemlji, a 150 respiratora kupljenih u inostranstvu proslediće bolnicama u Pijemot regiji, dok je Berluskoni svoju pomoć namenio Lombardiji, kako bi bilo opremljeno novih 400 soba intenzivne nege.

Mnogo je još heroja koji pomažu na razne načine, a među njima je i rumunska teniserka Simona Halep koja je odlučila da donira medicinsku opremu bolnicma u svojoj domovini, prenosi Tanjug.

"Jako smo zahvalni zbog hrabrosti naših medicinskih radnika u ovim teškim vremenima. Posvećena sam tome da pomognem svojoj državi i odlučila sam da doniram medicinsku opremu. Čuvajte se i čuvajte druge", izjavila je Halep u videu koji je postavila na društvenim mrežama.


U Rumuniji su prema poslednjim informacijama korona virusom zaražene 184 osobe. U Italiji su jutros brojke bile 27.710 zaraženih, od kojih 2.158 umrlih i 2.749 oporavljenih.

Ukupan broj zaraženih korona virusom širom sveta u utorak ujutru bio je 177.455, a broj smrtnih slučajeva porastao je na 7.072.

Tagovi