Ostali sportovi

Rolan Garos ODLOŽEN tek za jesen - zvanično!

Autori mondo.me Mladen Šolak

Otvoreno prvenstvo Francuske biće odigrano krajem septembra!

Izvor: Tanjug, Martin Bureau/AFP Pool

Pandemija virusa korona potpuno je poremetila sezone svih sportova, uključujući i tenis!

Nakon što su otkazani Indijan Vels, pa zatim i Majami, dogodilo se i ono što se i moglo očekivati - odložen je Rolan Garos.

Otvoreno prvenstvo Francuske biće odigrano tek od 20. septembra do 4. oktobra!

"Trenutne okolnosti učinile su da bude nemoguće planirati sa prvobitno zakazanim datumom. Ceo svet je pogođen zdravstvenom krizom u vezi sa 'Kovidom-19'. U vezi s tim, a da bismo bili sigurni u zdravlje i bezbednost svih koji će učestvovati u organizaciji turnira, Teniska federacija Francuske odlučila je da pomeri termin odigravanja Rolan Garosa", zvanično je saopšteno.

Rolan Garos je prvobitno trebalo da bude odigran od 25. maja do 4. juna, ali je globalna opasnost za zdravlje ljudi uticala na promenu tog plana i istorijski presedan.

Uz objašnjenje da niko ne može da predvidi kako će situacija izgledati do sredine maja, francuski savez objasnio je da ima veliku želju da turnir bude odigran, posebno nakon što je uložen značajan novac u modernizaciju stadiona, koji je dobio krov.

Ostaje da se vidi šta će se dogoditi sa Vimbldonom, koji je i dalje zakazan za period od 29. juna do 12. jula, ali svakom nedeljom borbe protiv korone ostaje sve manja nada da će čuveni turnir u Engleskoj biti tada održan.