Ostali sportovi

Dva jubileja Cecunjanina: 20 godina u kimonu reprezentacije i 45 medalja!

Autor mondo.me

Dva vrijedna jubileja kapitena Crne Gore Almira Cecunjanina: 20 godina u kimonu sa državnim grbom i osvojenih 45 medalja na zvaničnim reprezentativnim nastupima!

Izvor: Promo/KK Budućnost

Proslavljeni karatista Almir Cecunjanin slavi dva jubileja vrijedna pažnje: dvije decenije u reprezentaciji Crne Gore i 45 osvojinih medalja u tom periodu!

U njegovom matičnom klubu KK Budućnost nisu zaboravili ove jubileje.

"Prvim nastupom 2001. godine u španskom gradu Oviedo na prvenstvu Evrope, do nedavno završenog seniorskog prvenstva Balkna u Beogradu, od osvojenih 45 medalja 13 je zlatnih, 17 srebrnih i 15 bronzanih!

Na prvenstvima Balkana osvojio je 14 medalja (5 zlatnih,7 srebrnih i 2 bronzane). Na prvenstvima Mediterana 5 medalja (zlatnu, dvije srebrne i dvije bronzane), na Mediternaskim igrama dvije srebrne, na univerzitetskim prvenstvima Evrope 7 medalja (dvije zlatne, tri srebrne i dvije bronzane).

Na zvaničnim prvenstvima Evrope ima četiri medalje (dvije srebrne i dvije bronzane). Na prvenstvu Svijeta osvojio je zlatnu medalju! Na univerzitetskim prvenstvima Svijeta osvojio je sedam  medalja (dvije zlatne, srebrnu i četiri bronzane). Na Svjetskim igrama osvojio je dvije bronzane medalje dok je na Svjetskom kupu osvojio dvije zlatne medalje! Na Kupu šampiona osvojio je bronzano odličje", pobrojali su sva odličja Cecunjanina iz KK Budućnost uz napomenu da sa ovolikom stažom u reprezentaciji i ovolikim brojem osvojenih medalja proslavljeni karatista je sigurno postao jedan od najtrofejnijih sportista države!

U kakvom karate gigantu je stasao Cecunjanin, pogledajte u našoj rođendanskoj reportaži iz KK Budućnosti: