Ostali sportovi

Preko Češke do Egipta: Traži se taktička zrelost

Autor mondo.me

Rukometaši Crne Gore će u baražu za Svjetsko prvenstvo igrati protiv Čeha, a selektor Zoran Roganović vidi šansu da se “lavovi” drugi put nađu na rukometnom Mundijalu

Izvor: MN Press

Kada se zna da su potencijalni rivali bili Francuska, Njemačka, Slovenija, Švedska, pa i Mađarska, Bjelorusija i Island, jasno je da su naši rukometaši imali sreće na žrijebu.

Crna Gora će u baražu za Svjetsko prvenstvo, koje će 2021. organizovati Egipat, igrati protiv Češke. Da su "kuglice" juče na žrijebu u Beču bile potpuno na strani naše selekcije govori i to što će "lavovi" revanš igrati na svom terenu.

Prvi mečevi se igraju od 5. do 7. juna, revanši od 9. do 11. Juna.

"Mislim da treba da budemo zadovoljni ishodom žrijeba, prije svega zbog činjenice što revanš igramo kod kuće, što je veoma značajno u ovakvim kvalifikacijama", poručio je selektor Crne Gore Zoran Roganović.

"Lavovi" će na posebnom ispitu biti u prvom meču...

"Da, moraćemo da odigramo taktički zrelo utakmicu u Češkoj, koja će biti veoma teška, jer je to reprezentacija koja je u velikom usponu u posljednje dvije godine, a siguran sam da ćemo pred našim navijačima odigrati onako srčano kao što znamo. Vjerujem da imamo šansu za plasman na Svjetsko prvenstvo", dodao je Roganović.

Crna Gora će tako juriti drugi plasman na rukometni Mundijal, nakon što je debitovala 2013. u Španiji.

"Neće biti lako, ali vjerujem da su momci spremni da daju sve od sebe, jer znamo koliki je ulog i što bi značio plasman na Svjetsko prvenstvo. Ovoj generaciji je potreban kontinuitet učešća na velikim takmičenjima", jasan je Roganović.

Crna Gora i Češka su igrali i u kvalifikacijama za EP 2014. "Lavovi" su slavili u prvom meču u Baru (23:22), a onda nakon epske pobjede nad Njemačkom u nebitnom meču izgubili u Brnu (30:25).