Ostali sportovi

“Esbjerg ima 12 internacionalki, cilj je Budimpešta”

Autor modno.me

Trener rukometašica Budućnosti Dragan Adžić izuzetno cijeni protivnika u četvrtfinalu Lige šampiona, poziva na oprez, ali vjeruje da će plave dame da budu spremne

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

 Tabela grupe 1 u glavnoj rundi Lige šampiona je izgledala ovako: Mec 13, Esbjerg 13, Rostov 13, CSM Bukurešt 11, Kristijansand 5, Ferecvaroš 5.

A to je značilo sljedeće - rukometašice Budućnosti će u četvrtfinalu igrati protiv danskog Esbjerga, prvi meč biće odigran prvog vikenda aprila u Podgorici, dok je revanš na programu sedam dana kasnije u
Danskoj.
“Plave dame” će se protiv kvalitetnog protivnika boriti za plasman na finalni turnir koji je na programu 9. i 10. maja u Budimpešti.

“Esbjerg je tim koji u sastavu ima 12 internacionalki i imaćemo težak zadatak da izborimo plasman na finalni turnir, ali imamo iskustvo igranja duela četvrtfinala i trebalo bi da budemo spremni za predstojeći izazov”, rekao je trener Dragan Adžić.

Danski tim je osvojio drugo mjesto u grupi 1 zahvaljujući pobjedi protiv Meca u posljednjem kolu glavne runde i imaće prednost domaćeg terena u aprilskom četvrtfinalu.

“Tabela grupe 1 koja je bila veoma izjednačena dovoljno govori o kvalitetu Esbjerga. Mec je zauzeo prvo mjesto, ali treba naglasiti da je Esbjerg bolji u međusobnim duelima, jer je nakon remija u Francuskoj, slavio pred svojim navijačima u posljednjem kolu. U sastavu imaju 12 internacionalki koliko ima i šampion Evrope - Đer, pa je jasno kakav nas posao očekuje u aprilu”, rekao je Adžić, koji se nadovezao…

“Biće teško na putu do Budimpešte, ali nije ni moglo da bude lako, jer će ovo biti najneizvjesnije četvrtfinale Lige šampiona do sada. Već smo krenuli sa pripremom Esbjerga, vjerujem da će reprezentacija u dvomeču protiv Mađarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a stručni štab će u međuvremenu pripremiti sve za ono što nas očekuje prvog i drugog vikenda aprila”, rekao je Adžić za zvanični sajt ŽRK Budućnost.



Iako će Esbjerg imati prednost domaćeg terena u četvrtfinalu, Adžić ističe da to nije naročita prednost protivnika, jer je jasno da će u Budimpeštu tim koji bude pokazao više tokom 120 minuta dvomeča.

“Djevojke imaju iskustvo igranja važnih mečeva u gostima i ne mislim da je prednost domaćeg terena u revanšu, posebna prednost za Esbjerg. Nema rezultata iz prvog meča koji bi garantovao miran put u Dansku, jer u 120 minuta moramo da budemo na višem nivou od protivnika i bolji i za jedan gol samo da izborimo prolaz na finalni turnir”, rekao je Adžić, koji je podvukao.

“Imamo veliki broj četvrtfinalnih mečeva iza nas, odnosno eliminacionih duela i vjerujem da smo dorasli izazovu koji nas očekuje. Vjerujem da ćemo se najrpije radovati uspjehu reprezentacije krajem karta, a potom i usješno odrađenom poslu u četvrtfinalu Lige šampiona, jer bi onda mogli da kažemo da je ovo uspješna godina za crnogorski ženski rukomet”