Ostali sportovi

Srđan Đoković brani sina: Novače, preci iz Crne Gore su ponosni na tebe!

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Otac najboljeg tenisera svijeta je imao šta da kaže povodom poruke koju je Novak Đoković poslao u petak.

Izvor: MN Press

Novak Đoković je u petak objavom na društvenim mrežama podržao litije u Crnoj Gori i odbranu svetinja, a time je automatski došao na metu pojedinaca kojima je to zasmetalo.

Pojedini su pisali kolumne u kojima su kritikovali najboljeg tenisera svijeta zbog ovog poteza.

Ipak, Novakov otac Srđan Đoković, stao je u odbranu svog sina u intervjuu za "Telegraf". On je poručio da su na njega svi ponosni, uključujući i pretke iz Crne Gore.



"Novače, tvoji baba i đed su ponosni na tebe. Oni su bili ponosni na svoja plemena, na svoju Crnu Goru, na svoj srpski narod. Novače, tvoja majka i otac su ponosni na tebe. Na tvoj rad, na tvoje ponašanje, na tvoj odnos prema svakom čovjeku na svijetu bez obzira kom narodu pripada. Novače, tvoja braća su ponosna na tebe. Novače, tvoj narod srpski je ponosan na tebe", rekao je Srđan Đoković.

Najbolji teniser svijeta je u petak na društvenim mrežama uz fotografiju sa jedne od litija ostavio poruku “Pozdrav i podrška za bratski narod u Crnoj Gori”.

Njegov otac kaže da je pravo svakog čovjeka na cijelom svijetu da se izjašnjava kako hoće i kojem će narodu da pripada.

"I to je pravo koje niko nikada nikome ne može oduzeti. I onima koji se izjašnjavaju kao Crnogorci niko to ne osporava niti im može oduzeti. Ali ni nama, Srbima, niko ne može oduzeti identitet, slobodu izjašnjavanja, korjene, crkvu. Bez toga narod nijedan ne postoji nigdje i nikada. Zato puna podrška srpskom narodu u odbrani identiteta, crkava i porijekla u bratskoj Crnoj Gori", zaključio je Srđan Đoković u razgovoru za "Telegraf".