Ostali sportovi

Gojković saopštio spisak igrača za pripreme

Izvor MINA

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković saopštio je danas spisak igrača za pripremni turnir koji će od sjutra do 14. biti odigran u Njemačkoj.

Izvor: MONDO

Iz Vaterpolo Saveza Crne Gore saopšteno je da će reprezentacija boraviti u Hamburgu gdje će učestvovati na međunarodnom turniru, koji će biti dio priprema za četvrtfinalni meč evropskog dijela Svjetske lige sa Hrvatskom 17. marta u Podgorici.

Navodi se da je boravak u Njemačkoj u sklopu priprema za najvažniji kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji će biti održan od 22. do 29. marta u Roterdamu.

Na Gojkovićevom spisku nalazi se 18 igrača: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Stefan Pješivac, Petar Tešanović, Aleksa Ukropina, Dušan Matković, Vlado Popadić, Slaven Kandić i Miroslav Perković.

Na turniru će osim Crne Gore i domaćina Njemačke igrati Rumunija i Gruzija. Crna Gora će u prvom kolu sjutra igrati protiv Gruzij, dan kasnije rival je Rumunija, a u posljednjem kolu u srijedu igraćemo protiv Njemačke.

Nakon Njemačke, igrači će dobiti dan odmora, a 16. marta odradiće dva treninga u Podgorici. Duel sa Hrvatskom na programu je 17. marta na bazenu SC "Morača".

Na kvalifikacionim turniru za Olimpijske igre, Crna Gora će na startu 22. marta igrati protiv Turske, nakon toga slijede dueli sa Kanadom, Brazilom, Grčkom i Gruzijom.

U drugoj grupi su Hrvatska, Holandija, Njemačka, Rusija, Francuska i Rumunija. Tri prvoplasirane ekipe sa kvalifiakcionog turnira izboriće Olimpijske igre u Tokiju.

Tagovi