Ostali sportovi

Težak poraz za kraj, čeka se Rostov ili Esbjerg

Autor mondo.me

Plave dame bez tri važne igračice poražene od Krima u Ljubljani (29:23) u posljednjem kolu glavne runde LŠ, sada se čeka protivnik u četvrtfinalu

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Rukometašice Budućnosti porazom su završile glavnu rundu Lige šampiona - u posljednjem kolu druge faze elitnog takmičenja, izabranice Dragana Adžića izgubile su u Ljubljani od Krima 29:23 (14:13).

Bez tri važne igračice Milene Raičević, Majde Mehmedović i Marine Rajčić), plavim damama je nedostajalo ideja u napadu, a i odbrana nije bila na potrebnom nivou da bi se ostvarila četrvta pobjeda u glavnoj rundi.

Krim je pokazao da više želi pobjedu i zasluženo prvi put slavio u glavnoj rundi. Tri pobjede i isto toliko poraza učinak je Budućnosti u glavnoj rundi, a sada se očekuje rasplet u grupi 1 i protivnik u četvrtfinalu koje je na programu u aprilu - to će biti ruski Rostov Don ili danski Esbjerg.

Utakmica u Ljubljani je inače igrana bez prisustva publike, zbog odluke slovenačkog Ministarstva zdravlja da ne dozvoli okupljanja u javnom prostoru zbog koronavirusa.

Jovanka Radičević je bila najefikasnija u timu Budućnosti sa šest golova, dok je jedan manje postigla Barbara Lazović.

U redovima slovenačkog tima najbolje su bile Nina Zulić sa devet i Alja Varagić sa osam golova, dok je odlično izdanje pružila i golmanka Antonija Mamić sa 11 odbrana.

KRIM – BUDUĆNOST 29:23 (14:13)

LJUBLJANA – Sportski centar Kodeljevo. Igrano bez prisustva publike.

Sudije: Freitas, Karvaljo (Portugal).

Sedmerci: Krim 6 (4), Budućnost 6 (6). Isključenja: Krim 12, Budućnost 10 minuta.

KRIM: Vojnović (dvije odbrane), Mamić (11 odbrana), Bon Brzin 1, Abina, Žabjek, Van Kreij 2, Gjerek, Cerovak, Klemenčić 1, Zulić 9 (1), Ljepoja 2, Varagić 8 (3), Vučko, Snopova 3, Gomilaz Zickero, Mavsar 3.

BUDUĆNOST: Vujisić (tri odbrane i sedmerac), Sando (pet odbrana), Radičević 6 (5), Jauković 3 (1), Pletikosić 3, Vujović 1, Džaferović 1, Lazović 5, Godeč, Brnović, Bulatović, Ramusović 2, Kadović 2.