Ostali sportovi

Splendid Gran pri 27. marta

Autor mondo.me Izvor MINA

Tradicionalni turnir Splendid Gran pri - Budva 2020 biće održan 27. marta u bečićkom hotelu Splendid, a glavni događaj večeri biće eliminacioni meč za svjetsku titulu u WBO federaciji, saopštili su organizatori manifestacije.

Ilustracija
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Akteri glavne borbe biće Hercegnovljanin Dilan Prašović i Edin Puhalo iz Bosne i Hercegovine.

Saopšteno je da je WBO federacija saopštila da će pobjednik tog meča biti prvi izazivač svjetskog šampiona u kruzer kategoriji.

"To je do sada najskuplji i rejtingom najveći bokserski projekat koji je ikada organizovan u Crnoj Gori. Ko će im biti protivnik znaće se 28. marta kada će se u Čikagu za šampionski pojas boriti Britanac Lorens Okoli i Poljak Krištof Glovacki", saopštili su organizatori.

U uvodnom dijelu programa nastupiće i četvorica najboljih kik boksera Balkana u kategoriji do 81 kilogram, među kojima je i crnogorski reprezentativac Dejvid Kajević.

"Keti boks promoušn i promoter Redžo Dedeić preuzeli su finansiranje glavnog meča, dok će tehničku organizaciju i uvodne borbe pomoći Opština Budva, Turistička organizacija tog grada, Montenegro stars hotel grupi Milenium Tim", saopštili su organizatori.

Možda ce vas zanimati